Neviete, čo cez víkend uvariť na obed? Inšpirujte sa našim receptom. Postačí vám len mleté mäso, základné suroviny, ktoré máte doma a prekvapenie v podobe uvarených vajíčok. Upečte k nej zemiaky alebo pripravte zemiakovú kašu. MŇAM!
Na roládu z mletého mäsa budeme potrebovať:
- 1 kg mletého mäsa
- 1 vajce
- 5 strúčikov cesnaku
- soľ a korenie
- červená mletá paprika
- šunka
- syr
- varené vajíčka
- zemiaky
Postup:
- Mleté mäso si v miske najskôr zmiešame s koreninami, pretlačeným cesnakom a vajíčkom. Hmotu si rozprestrieme na papier na pečenie a do vnútra naukladáme šunku, syr a uvarené vajíčka natvrdo. Zrolujeme a zabalíme do alobalu.
- Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 55 minút. Medzitým si ošúpeme zemiaky a v osolenej vode si ich predvaríme. Stačí im 10 minút. Potom ich ochutíme bylinkami, soľou a korením a dáme zapiecť k roláde aspoň na 15-20 minút. Roládu odbalíme, nakrájame a podávame. Dobrú chuť.
Lucia M.