Kedy ste mali túto klasiku naposledy? Na obedovom menu môžete kuracie prsia s broskyňou vidieť často, no teraz sa do reštaurácií ešte chvíľu zrejme nedostaneme. Pripraviť si ich tak môžete aj doma. Ak máte v chladničke 1 balenie kuracieho mäsa a v špajze broskyňový kompót, môžete vyskúšať. Máte radi túto kombináciu chutí?
- kuracie prsia
- soľ a korenie
- olej
- šunku
- syr
- broskyňový kompót
Postup:
- Očistené kuracie prsia mierne naklepeme, osolíme a okoreníme. Opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji.
- Opečené prsia odložíme do misky. Plech si vymažeme olejom. Kuracie prsia poukladáme na plech, na každé položíme šunku, broskyňu a zakryjeme plátkom syra.
- Podlejeme šťavou z broskyňového kompótu a asi 1 dcl vody a prikryjeme alobalom. Dáme piecť do rúry asi 45 min. pri 200 stupňoch, potom dáme dole alobal a ešte 5 minút dopečieme, aby bol syr hnedkastý a dobre zapečený. Podávame s ryžou a zeleninkou. Dobrú chuť.
Facebook: Recepty a rady do kuchyne