Najlepšie recepty sú tie, ktoré sú rokmi overené od našich mám a starých mám a nakoniec aj tak skončia v našej kuchárke. Domáce tvarohové buchty sú klasika, ktorú aspoň raz za život skúšal pripraviť každý z nás. Fantasické, nadýchané cesto a hustý tvaroh. Stačí už len poprášiť práškovým cukrom a môžete sa pustiť do maškrtenia. Takéto buchty si môžete pamätať aj zo školskej jedálne, kde sa tešili mimoriadnej obľube.
Na tvarohové buchty budeme potrebovať:
- 1 kg polohrubej múky
- 1/2 litra mlieka
- 3 dcl oleja
- 3 vajíčka
- 3 PL cukru
- 1 kocka droždia
- štipka soli
Plnka
- 500 gramov tvarohu
- vanilkový cukor
- 100 gramov cukru
- sušené hrozienka
Postup:
- Najskôr si vytvoríme kvások a to tak, že rozmiešame droždie s cukrom a pridáme trošku teplejšieho mlieka. Kvások necháme asi 15 minút pracovať a následne vymiesime aj s ostatnými surovinami cesto. To nenecháme kysnúť ale aj keď je redšie, vytvarujeme bochníky, ktoré naplníme tvarohovou plnkou.
- Tvarohovú plnku vytvoríme jednoducho, zmiešaním tvarohu, vanilkového cukru, cukru a hrozienok. Do každej buchty dáme za lyžicu a vytvarujeme menšie buchtičky. Ukladáme ich na plech vedľa seba a necháme aj hodinu podkysnúť. Pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Na záver poprášime cukrom. Dobrú chuť.
Lucia M.