Aj vy si toto jedlo pamätáte skôr z detstva? Fliačky s kapustou sú rýchle jedlo, ktoré ale majú radi takmer všetci. Pripraviť ich môžete aj s cukrom, no s kapustou a opraženou slaninkou sú neodolateľné. Kedy ste mali fliačky naposledy? Ak neviete, čo variť, tento tip vás zachráni.
- polovicu hlávky kapusty
- soľ a korenie
- slaninka
- maslo
- cestoviny
Postup:
- Kapustu si najskôr nastrúhame a posolíme. Necháme ju asi 15 minút odstáť, aby pustila šťavu. Tú potom vyžmýkame a kapustu orestujeme v hrnci na masle. Pokoreníme, trošku ešte dosolíme a dusíme asi 5-10 minút.
- V hrnci si uvaríme fliačky alebo akékoľvek cestoviny a následne ich primiešame ku kapuste. Môžeme pridať ešte trošku masla a na záver aj opraženú slaninku aj s masťou. Ak sa vám zdá, že budú veľmi mastné, nepridávajte masť alebo dajte menej masla. Podávame napr. aj s kyslou smotanou. Dobrú chuť.
Lucia M.