Ak máte radi domáce vývary a ste vyslovene polievkový tip, potom zrejme poznáte aj vynikajúce pečeňové knedličky, ktoré sa do vývaru určite hodia. Zelenina zo záhrady, silná vôňa polievky a pohodová nedeľa je na svete. Pripravte si vitamínovú bombu, v ktorej vás mäsové knedličky určite potešia.
Na vývar budeme potrebovať:
Na polievku
- 4 mrkvy
- 1 kaleráb
- 1 cibuľa
- petržlenová vňať
- 3 zemiaky
- 1 ČL soli
- čierne mleté korenie
- 1 ČL domácej mletej papriky
Na knedličky
- kuracie pečienky
- 2 vajíčka
- 3 PL múky
- striedka z rožkov alebo chleba
- soľ a korenie
Postup:
- Zeleninu očistíme a nakrájame. Cibuľu nakrájame na malé kúsky a speníme ju v hrnci spolu s mletou paprikou. Zalejeme vodou, pridáme zeleninu, osolíme a okoreníme. Osolíme a pridáme korenie a aj petržlenovú vňať. Povaríme, kým nie je zelenina mäkká.
- Knedličky si pripravíme nasledovne. Pečienku pomelieme alebo nakrájame na doštičke nožom. Pridáme vajíčka, múku, striedku z pečiva alebo strúhanku a osolíme, okoreníme. Vytvoríme hustejšie cesto, ktoré nahádžeme do polievky podobne ako halušky. Podávame aj s čerstvou vňatkou. Dobrú chuť.
Lucia M.