Kura na čínsky spôsob je geniálny tip, ako pripraviť najbližšie kuracie prsia, ktoré máte v chladničke. Toto jedlo si nemusíte dať len v reštauráciách a fastfoodoch. Keď ho navaríte doma, bude zdravšie a chutnejšie a bude na úrovni. Zázvorová omáčka dodáva jedlu šmrnc a chutný pór zase bohatosť. Poďme na to.
- 1 kilogram kuracích pŕs
- 1 pór
- 5 strúčikov cesnaku
- 50 ml sójovej omáčky
- 50 ml ryžového octu
- 4 PL strúhaného zázvoru
- olej
- soľ a korenie
Postup:
- Kuracie prsia si očistíme a nakrájame na väčšie kúsky, no menšie ako sú klasické rezne. Pór taktiež nakrájame na tenké kolieska a zázvor ošúpeme a nastrúhame. Cesnak nemusíte pretláčať, stačí, keď ho nakrájate na tenké plátky.
- Na panvicu si dáme trošku oleja a sprudka orestujeme kuracie mäso. Ak chcete, obaľte ho najskôr v jemnej vrstve múky, aby bolo chrumkavejšie. Potom pridáme k mäsu ryžový ocot, pór a cesnak. Restujeme asi 7 minút.
- Následne pridávame zázvor a sójovú omáčku. Povaríme, kým nie je pór aj mäso mäkké. Na záver dochutíme korením a soľou. Odstavíme a podávame s ryžou. Ak chcete, do receptu pridajte čili. Dobrú chuť.