Tento šalát je skvelý práve v tom, že ho môžete použiť aj ako nátierku na jednohubky, očká alebo chlebíčky. Príprava je jednoduchá a zeler v recepte takmer necítite, takže vám jeho korenistá vôňa a chuť nebudú prekážať. A navyše, hodí sa ako šalát k hlavnému jedlu, alebo ako maškrta pre hostí.
Na zelerový šalát/nátierku budeme potrebovať:
- polovica zeleru
- šunka
- tvrdý syr
- kyslé uhorky
- cibuľa
- dve vajíčka
- soľ a korenie
- kyslá smotana alebo biely jogurt
Postup:
- Zeler si očistíme a polovicu si nastrúhame do misky. Pridáme nadrobno nakrájanú šunku a nastrúhaný tvrdý syr. Uhorky a cibuľu nakrájame nadrobno a tiež pridáme k zeleru. Vajíčka si uvaríme natvrdo a popučené pridáme spolu so soľou a korením.
- Na záver to celé zalejeme kyslou smotanou alebo bielym jogurtom a ak je potrebné, ešte dochutíme. Podávame s hriankami, na chlebíčkoch alebo len tak, ako samostatný šalát. Dobrú chuť.
Lucia M.