Chystáte sa pripravovať kuracie stehná? Namiesto toho, aby ste ich len klasicky upiekli a podávali s ryžou, vyskúšajte k nim pridať slaninku a kyslú kapustu. Bude to po čase trošku inovácia klasického receptu a navyše je to takmer bez roboty, všetko sa upečie na jednom plechu. Je to klasika, ktorá sa v našej slovenskej tradičnej kuchyni pripravuje už celé desaťročia. Dnes si ju pripomenieme.
- kuracie stehná
- oravskú slaninu
- bravčovú masť
- koreniny na kura
- soľ a korenie
- kyslú kapustu
- jablká
- zemiaky
Postup:
- Na pekáč si dáme bravčovú masť a kuracie stehná si nakoreníme a osolíme. Položíme ich do pekáča a obložíme ich kyslou kapustou spolu s jablkom nakrájaným na plátky.
- Zemiaky si očistíme a ošúpeme a nakrájame na kolieska. Tiež ich pridáme do pekáča. Podlejeme troškou vody a dáme piecť na 180 stupňov. Stehná pečieme asi hodinu, na záver môžeme na posledných 10 minút zvýšiť teplotu, aby bolo všetko trošku chrumkavejšie. Dobrú chuť.
Lucia M.