Pečené kuracie stehná s kyslou kapustou a slaninou

Loading...
(4 / 5)

Chystáte sa pripravovať kuracie stehná? Namiesto toho, aby ste ich len klasicky upiekli a podávali s ryžou, vyskúšajte k nim pridať slaninku a kyslú kapustu. Bude to po čase trošku inovácia klasického receptu a navyše je to takmer bez roboty, všetko sa upečie na jednom plechu. Je to klasika, ktorá sa v našej slovenskej tradičnej kuchyni pripravuje už celé desaťročia. Dnes si ju pripomenieme.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Juraj Ben (@jurajben),

Na pečené kuracie stehná budeme potrebovať:

  • kuracie stehná
  • oravskú slaninu
  • bravčovú masť
  • koreniny na kura
  • soľ a korenie
  • kyslú kapustu
  • jablká
  • zemiaky

Postup:

  • Na pekáč si dáme bravčovú masť a kuracie stehná si nakoreníme a osolíme. Položíme ich do pekáča a obložíme ich kyslou kapustou spolu s jablkom nakrájaným na plátky.
  • Zemiaky si očistíme a ošúpeme a nakrájame na kolieska. Tiež ich pridáme do pekáča. Podlejeme troškou vody a dáme piecť na 180 stupňov. Stehná pečieme asi hodinu, na záver môžeme na posledných 10 minút zvýšiť teplotu, aby bolo všetko trošku chrumkavejšie. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x