Neviete, čo na víkend na obed? Ak máte v chladničke kuracie prsia a anglickú slaninku, máme pre vás skvelý tip. Kurací vrkoč nie len chutí vynikajúco, ale ešte aj dobre vyzerá. Recept je jednoduchý a konečne nahradíte klasické soté alebo rezne niečím iným, trochu modernejším. K hlavnému jedlu si pripravte opekané zemiaky, šalát z čerstvej zeleniny a máte vyhraté. Recept sme našli v našej obľúbenej skupine Rady a recepty starých mám na nezaplatenie a autorkou je pani Lenka.
- kuracie prsia asi 700 gramov
- soľ a čierne korenie
- anglická slaninka alebo schwarzwalská šunka
- med
- 3-4 strúčiky cesnaku
- paradajkový pretlak
- trochu vody
- čili, kto má rád
Postup:
- Mäso si očistíme, nasolíme, nakoreníme a nakrájame na dlhšie a úzke kúsky. Jeden prúžok mäsa obalíme v slaninke alebo šunke a zapletieme vrkoč. Dobre prichytíme špáradlami.
- Mäso opečieme z každej strany na panvici a vyberieme ho bokom. Na výpeku si opražíme cesnak a pridáme 3 PL medu. Ohrievame, až kým omáčka nebude lepivá. Pridáme trošku paradajkového pretlaku a vody.
- Opečené mäso pridáme do marinády a môžeme pridať aj čili. Trošku povaríme, sledujeme omáčku, aby nám neprihorela. Podávame s opekanými zemiakmi a šalátom, dobrú chuť.
foto: instagram, Lucia M.