Kuracie mäso je klasikou. Určite sa aj vám už stalo, že nápady na obed pominuli. Práve v takejto chvíli vám môže pomôcť tento recept na kuracie mäsko na smotane a vynikajúcou basmati ryžou a sladko-slaným prekvapením k tomu. Spojenie sladko-slaných chutí v tomto recepte je famózne a zaručene vyčaruje úsmev na každej tvári. Je to osvieženie v podstate klasického jedla, ktoré každý z nás doma pripravuje. Určite vyskúšajte a nebojte sa zaexperimentovať s kombináciou chutí.
Najskôr si nakrájame cibuľku na drobné kocky a na väčšej panvici s olejom ju opražíme do zlatista.
Následne pridáme do tejto panvice ryžu, ktorú potom podlejeme vodou a osolíme ju. Na každý hrnček ryže, pridáme 1,5-2 hrnčeky vody. Ryžu môžeme ochutnávať.
Nakrájame si mäso na menšie kocky, alebo plátky, už ako vám vyhovuje. Nalejeme si na panvicu olivový olej a vložíme doň nakrájané mäso. Na mäso nasypeme grilovacie korenie a pražíme. Keď je mäsko opražené, pridáme doň smotanu na šľahanie. Môžete použiť, aj dve smotany, alebo v prípade nedostatku smotany, môžeme podliať aj mliekom. Ak by ste chceli omáčku trošku „oživiť“ môžete pridať syr.
Napokon si vo vode uvaríme hrášok, do ktorého pridáme štipku masla a soli. broskyne len umyjeme a nakrájame a podávame. Dobrú chuť!