Máte radi krevety, no lámete si hlavu s tým, ako ich pripraviť? Dôležité je nešetriť na nich a kúpiť si kráľovské. U nás väčšinou zoženiete mrazené a teda stačí počkať, kým sa rozmrazia. Následne nožom odstráňte vnútro zafarbené na čierno. Vyzerá to ako tenké črievko. Potom krevety umyte a sú pripravené na spracovanie.
Budeme potrebovať:
- 800 gramov kreviet
- 50 gramov masla
- 250 ml smotany na šľahanie alebo varenie
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie
- čili
- čerstvú nasekanú bazalku
Postup:
- Cesnak si očistíme a pretlačíme. Na panvicu si dáme roztopiť maslo a pridáme doň krevety a pretlačený cesnak. Okoreníme čerstvím korením, osolíme a pridáme čili a nasekanú bazalku.
- Nechávame prebublávať a miešame. Ak je potrebné, pridáme ešte trošku masla. Varíme asi 5 minút a prilejeme smotanu. Omáčku s krevetami miešame a čakáme, kým nám trošku zhustne.
- Podávame so špagetami alebo inými cestovinami. Nezabudnite, krevety by sa mali variť asi 15 minút, aby boli správne hotové. Dobrú chuť.
Foto: pixabay, Lucia M.