Pečené kura je recept, ktorý sa stal súčasťou nejednej domácnosti na Slovensku. Je to rýchle jedlo, ktoré môžete pripraviť ako obed či dokonca večeru. Podávať ho môžete s akoukoľvek prílohou, či už to budú zemiaky, ryža alebo zeleninový šalát. Vhodnou variantou je aj pre tých, ktorí sa snažia schudnúť. Kuracie mäso obsahuje veľa proteínov a je veľmi zdravé. Ako však pripraviť kuracie mäso tak aby bola jeho chuť neodolateľná? Máme pre vás recept na vynikajúcu horčicovú marinádu, ktorá dodá mäsku šťavnatú chuť.
Budeme potrebovať:
- 1 kg kuracieho mäsa
- 1 kelímok jogurtu
- 0,5 lyžičky sušeného cesnaku
- štipka červenej chilli papričky
- štipka čierneho korenia
- 0,5 lyžičky kari korenia
- 1 lyžička červenej papriky
- štipka soli
- 1 lyžica Dijonskej horčice
Postup:
- Zoberte si hlbokú misku, v ktorej zmiešajte jogurt, chilli, červenú papriku, soľ, čierne korenie, horčicu, cesnakový prášok a kari. Všetko dôkladne premiešajte. Do takto pripravenej marinády pridajte pripravené kuracie prsia alebo krídelká, pokojne ňou potrite aj celé kurča.
- Kuracie mäso poriadne zakryte fóliou a nechajte v marináde po celú noc. Mäso počas noci nasaje chuť marinády. Nakoniec mäso pečte podľa vlastného uváženia. Môžete ho grilovať alebo len klasicky piecť v rúre. Veľmi dobrý doplnok k takémuto kuraciemu mäsku je avokádový šalát.
Foto: instagram, Gabriela