Tento recept vznikol, keď som už nevedela, čo doma navariť. Otvorila som chladničku, vybrala som kuracie prsia a mrkvu a pustila som sa do varenia. Nakoniec vzniklo naozaj fajnové jedlo, ktoré chutilo aj mojej rodine. Rýchly obed, ktorý mi trval asi 20 minút.
Budeme potrebovať:
- 4 kúsky kuracích pŕs
- 4 väčšie mrkvy
- 3 lyžice horčice
- 1 lyžicu medu
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 naberačky čistého vývaru
- šťava z polovice citróna
Postup:
- Kuracie prsia si najskôr očistíme, nakrájame na menšie kúsky a vložíme do misky. Pripravíme si marinádu a to tak, že zmiešame horčicu s medom, soľou a korením.
- Mäsko si namarinujeme a môžeme ho nechať nejaké dve hodiny v chladničke, no nie je to potrebné. Na panvicu si dáme trochu kokosového oleja a na prudkom plameni si orestujeme kuracie mäso. Počkáme, kým sa nám dobre uzavrú póry a stiahneme plameň. K mäsu pridáme prelisovaný cesnak a celé to podlejeme vývarom. Necháme chvíľu podusiť, asi tak 10 minút.
- Medzitým si narajbeme mrkvu, ktorú orestujeme spolu s troškou medu. Restujeme asi 5 minút a následne pridáme šťavu z polovice citróna. Necháme ešte ďalších 5 minút restovať. Ako prílohu si pripravíme ryžu alebo hranolky. Podávame s mrkvou ako prílohou, no môžete ju na záver aj primiešať k mäsu a ryži a máte hotové rizoto. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.