Zaliate smotanovou omáčkou chutia vynikajúco. Posekajte na ne ešte čerstvú bazalku alebo petržlenovú vňať a za pár minút máte na stole vynikajúci obed alebo večeru. Ak nemáte radi huby, pridajte namiesto nich napríklad zelené alebo čierne olivy. S týmto receptom sa môžete hrať podľa preferencií.
Budeme potrebovať:
- cestoviny (špagety, penne)
- 250 gramov kuracích pŕs
- 1 ČL múky
- menšia cibuľka
- 150 gramov hríbov
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 gramov baby špenátu
- 125 ml smotany na šľahanie alebo na varenie
- 1 ČL oregana alebo provensálskych byliniek
- trošku chilli
- maslo
- petržlenová vňať
Postup:
- Cestoviny si klasicky uvaríme v osolenej vode. Kuracie prsia nakrájame na kocky a dochutíme koreninami. Na panvicu si dáme roztopiť maslo a prsia opečieme z každej strany.
- Vo výpeku opražíme cibuľku a pridáme ešte maslo, ak je potrebné. Následne pridávame huby, pretlačený cesnak a dochutíme soľou a korením. Na záver pridávame bylinky a chilli.
- Kuracie prsia vrátime do panvice a celé to zalejeme zátrepkou z múky a smotany. Na úplný koniec pridávame opláchnuté listy baby špenátu a ešte to celé povaríme asi 15 minút. Pripravené cestoviny zmiešame s omáčkou a môžeme podávať spolu s petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť.
Lucia M.