Niekedy chute, ktoré by vám nikdy nenapadlo skombinovať prinesú ten najlepší výsledok. V tomto prípade je to sladký med a napríklad zázvor, sezam alebo sójová omáčka. Táto kombinácia dnes už nie je ničím nezvyčajným. Pripravte si chrumkavé kuracie kúsky vo vynikajúcej sójovej omáčke. Sezam dodá chrumkavosť a med lahodnosť a trošku karamelový šmrnc.
500 gramov kuracích pŕs
4 PL sójovej omáčky
3 PL medu
3 PL oleja
3 strúčiky cesnaku
kari podľa chuti
mletý zázvor podľa chuti
soľ a korenie podľa chuti
1 PL sezamu
Kuracie prsia si umyjeme, očistíme a nakrájame. Vložíme ich do marinády a môžeme ich nechať marinovať aj celú noc. Ako teda pripraviť marinádu? Stačí zmiešať všetky suroviny okrem oleja, na ktorom budeme kuracie kúsky smažiť. Na druhý deň si ich krátko opečieme na panvici a môžeme podávať napríklad so zemiakmi pečenými v rúre alebo s čerstvou zeleninou. Ideálne sa takéto marinované kuracie prsia hodia aj na zeleninové šaláty, napríklad do gréckeho. Dobrú chuť.
Lucia M.