Kuracie fašírky s cuketou v paradajkovej omáčke

Loading...
(5 / 5)

Fantastická paradajková omáčka a v nej šťavnaté kuracie fašírky s cuketou? Znie to ako perfektný tip na obed či večeru. Ľahké jedlo, ktoré je plné zdravých surovín a máte ho hotové za pár minút. Pripravte si ho vďaka nasledujúcemu receptu.

Jednoduchá príprava a famózna chuť.

Budeme potrebovať:

500 g cukety (asi 2 stredne veľké cukety)

500 g kuracích pŕs

2 strúčiky cesnaku

3 polievkové lyžice strúhanky (+na obaľovanie)

1 vajce

2 polievkové lyžice olivového oleja

1 polievková lyžica masla

1/2 pohára vývaru alebo kuracieho bujónu

400 g (1 plechovka) krájaných paradajok alebo 400 g čerstvých paradajok bez šupky a tuhého stredu

1 polievková lyžica paradajkového pretlaku

2 polievkové lyžice worčestrovej omáčky (voliteľné)

10 čiernych olív

1/3 pohára strúhaného parmezánu

petržlenová vňať

1/2 kávovej lyžičke mletej červenej pálivej papriky

1 kávová lyžička sušeného oregana

soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

Cuketu si umyjeme, odkrojíme jej oba konce a spolu aj so šupou ju nastrúhame na strúhadle. Následne k nej pridáme asi 2 kávové lyžičky soli a premiešame, aby sa soľ dostala všade. Necháme cuketu stáť asi 15 minút, aby vďaka soli pustila prebytočnú tekutinu, ktorú nepotrebujeme. Po 15 minútach môžeme cuketu precediť buď cez sitko alebo rukami vytisneme vodu. Využiť môžeme aj čistú utierku, gázu alebo plienku a cuketu precedíme. Potom ju dáme do misy a pridáme k nej prelisovaný cesnak. Následne si umyjeme mäso, očistíme ho od blaniek a nakrájame na menšie kúsky. Potom ho zomelieme na mlynčeku na mäso alebo jednoducho rozmixujeme na jemnú hmotu v mixéri. Potom mäso pridáme k cukete a cesnaku a všetko dôkladne premiešame. Potom pridáme vajce, čierne korenie, polovicu kávovej lyžičky sušeného oregana a zamiešame. Soľ pridávať nemusíme, pretože cuketu sme nechali v soli stáť niekoľko minút. Na záver pridáme strúhanku po častiach a zamiešavame, až pokiaľ nám nevznikne hutná hmota, ktorá je mierne lepivá a drží pohromade.

Na hlbšej panvici si následne rozohrejeme olivový olej. Zo zmesi mäsa a cukety potom tvarujeme guličky, ktoré obalíme v strúhanke a ukladáme jednu k druhej na rozpálený olej. Pečieme na miernom plameni a otáčame z každej strany tak, aby boli fašírky na povrchu chrumkavé. Potom ich hotové odkladáme bokom na tanier alebo do misy.

Keď sú všetky fašírky hotové, do panvice, kde sa smažili pridáme vývar alebo bujón a necháme zovrieť. Na malom plameni necháme variť asi 3 minúty a potom k nemu pridáme krájané paradaky (čerstvé alebo z konzervy). Ak používame čerstvé paradajky, je potrebné ich najprv spariť, zbaviť šupky a následne aj tuhého stredu a prebytočnej kvapaliny. Potom je potrebné ich nakrájať a až tak pridať do varenia. K paradajkám potom pridáme zvyšok oregana, trochu soli a čierneho korenia, paradajkový pretlak, eorčestrovú omáčku a pálivú mletú papriku. Všetko dôkladne zamiešame a varíme na miernom plameni za občasného miešania asi 5 minút. Pred koncom pridáme čierne olivy, zamiešame a omáčka je hotová. Môžeme do nej vložiť fašírky a posypať ich strúhaným parmezánom alebo fašírky naložiť rovno na tanier a preliať omáčkou. Parmezán tomu dodá tú správnu chuť a nezabudnite ani na čerstvú patržlenovú vňať, ktorou posypte celú omáčku. Získa neodolateľnú arómu.

Podávame so zemiakmi, plackami alebo opraženou bagetou. Prajeme vám dobrú chuť!

Jana, kwestiasmaku.com

Chutil ti tento recept?

komentárov

x