Máte radi kuraciu pečeň, no vaše deti ju odmietajú? Možno ju stačí pripraviť tak, aby im začala byť sympatická. Aby sme predišli vysušeniu, je dôležité použiť tie správne suroviny, ktoré tomuto jedlu dodajú chuť a šťavu.
600 gramov kuracej pečene
250 gramov paradajok
170 gramov cibule
4 strúčiky cesnaku
trošku petržlenu
170 gramov tvrdého syra
soľ a korenie
Pečeň si umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky. Nakrájame a usmažíme si nadrobno nakrájanú cibuľku a keď je priesvitná, pridáme k nej pečeň. Pretlačíme cesnak a premiešame. Paradajky nakrájame na plátky a syr si nastrúhame najemno. Do sklenenej misy naukladáme na spodok pečeň, na vrch položíme paradajky a posypeme to syrom a pokrájanou petržlenovou vňaťou. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a misu vložíme dnu. Pečieme asi 15 minút a podávame napríklad so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.
Lucia M.