Tiež milujete lístkové cesto? Pre mňa osobne je to najlepšia vec na svete. Môžete ho plniť naslano, nasladko a v podstate všetkým, čo máte radi. Dnes som si pre vás pripravila recept na domáce lístkové cesto, ktoré máte hotové šmahom ruky. Niekedy je príprava lístkového cesta zložitá, no s týmto receptom nie.
500 gramov pšeničnej hladkej múky špeciál
1 žĺtok
200 gramov masla
100 gramov kyslej smotany
soľ na dochutenie
Pripravíme si veľkú misku, v ktorej zmiešame preosiatu múku spolu s maslom. Najlepšie je miešať priamo čistými rukami, vtedy máte cesto plne pod kontrolou. Následne pridáme žĺtok a kyslú smotanu. Ak je potreba, tak aj soľ. Hnetieme cesto až kým nemá jednotnú formu. Cesto prekryjeme potravinárskou fóliou a vložíme ho na 30 minút do chladničky. Po 30 minútach je cesto pripravené na pečenie. Naplniť ho už môžete čímkoľvek, čo máte radi, prípadne si pripravte napríklad lahodné krémeše. Dobrú chuť.
(Lucia M.)