Ako často využívate v kuchyni cícer? Z tejto čoraz populárnej suroviny sa dokonca dajú pripraviť aj dezerty. To však nie je prípad dnešného receptu. Dnes si navaríme jednoduchú cícerovú jarnú polievku so zeleninou a mäsovými guličkami. Pripravte si ju vopred a dajte si ju zamraziť. Je jedno, či si vyberiete cícer sušený alebo v konzerve. Na výsledku chuti sa nič nezmení.
mleté hovädzie mäso
3 PL ryže
soľ a korenie
1 cibuľa
150 gramov cíceru
1 mrkva
3 zemiaky
olivový olej
2 PL citrónovej šťavy
voda
1 žĺtok
kyslá smotana na chuť
Cícer si buď predvaríme, alebo si pripravíme do misky ten z konzervy. Mleté mäso si zmiešame s umytou ryžou, soľou a korením. Vytvarujeme malé guličky, ktoré môžeme trošku obaliť v múke. Vodu si dáme variť a pridáme do nej načistenú a nakrájanú zeleninu. Do panvice si dáme olivový olej a mäsové guličky trošku osmažíme. K polievke pridáme cícer, koreniny, osolíme, a na záver pridáme aj guličky. V miske si zmiešame citrónovú šťavu, trochu kyslej smotany a žĺtko. Túto zmes pridáme ku koncu do polievky. Povaríme asi 20 minút a môžeme podávať ozdobené vňatkou a lyžicou kyslej smotany. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: youtube, Lucia M.