Zeleninová polievka s cícerom

Loading...
(3 / 5)

Ako často využívate v kuchyni cícer? Z tejto čoraz populárnej suroviny sa dokonca dajú pripraviť aj dezerty. To však nie je prípad dnešného receptu. Dnes si navaríme jednoduchú cícerovú jarnú polievku so zeleninou a mäsovými guličkami. Pripravte si ju vopred a dajte si ju zamraziť. Je jedno, či si vyberiete cícer sušený alebo v konzerve. Na výsledku chuti sa nič nezmení.

Na zeleninovú polievku budeme potrebovať:

mleté hovädzie mäso

3 PL ryže

soľ a korenie

1 cibuľa

150 gramov cíceru

1 mrkva

3 zemiaky

olivový olej

2 PL citrónovej šťavy

voda

1 žĺtok

kyslá smotana na chuť

Postup:

Cícer si buď predvaríme, alebo si pripravíme do misky ten z konzervy. Mleté mäso si zmiešame s umytou ryžou, soľou a korením. Vytvarujeme malé guličky, ktoré môžeme trošku obaliť v múke. Vodu si dáme variť a pridáme do nej načistenú a nakrájanú zeleninu. Do panvice si dáme olivový olej a mäsové guličky trošku osmažíme. K polievke pridáme cícer, koreniny, osolíme, a na záver pridáme aj guličky. V miske si zmiešame citrónovú šťavu, trochu kyslej smotany a žĺtko. Túto zmes pridáme ku koncu do polievky. Povaríme asi 20 minút a môžeme podávať ozdobené vňatkou a lyžicou kyslej smotany. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: youtube, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x