Mäso si zvyčajne vyžaduje dlhšiu prípravu, no tento recept zvládnu aj začiatočníci. Paprikáš patrí k najčastejšie pripravovaným jedlám. Hodí sa k nemu knedľa, cestoviny, ale aj ryža, či zemiaky. Pripraviť ho môžete z akéhokoľvek druhu mäsa. Dnes si pripravíme bravčový, pretože u každého sa kúsok bravčoviny nájde, či už v chladničke alebo v mrazničke.
400 gramov bravčového mäsa
40 gramov slaniny
40 gramov masla
1 cibuľa
1/2 PL sladkej mletej papriky
1/2 PL štipľavej mletej papriky
soľ a korenie podľa chuti
1 kyslá smotana
1 PL múky na zahustenie
Bravčové mäso si umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky. Na drobno si nakrájame aj slaninu a cibuľu. Do hrnca si dáme slaninku, môžeme pridať trošku masti a podusíme spolu s cibuľou. Potom speníme mletú papriku. Pridáme mäso a chvíľu podusíme spolu. Celé to podlejeme a do mäkka udusíme. Medzitým si pripravíme zátrepku a kyslú smotanu si zmiešame s múkou. Na záver zahustíme omáčku a dochutíme soľou a korením podľa chuti. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: pixabay, Lucia M.