Toto je asi to najbežnejšie jedlo, ktoré doma pripravujeme. Kuracie prsia v smotanovej omáčke s cestovinami máme hotové rýchlo, sú sýte a hlavne, ich príprava nám netrvá celú večnosť. Ak nie ste veľkým fanúšikom šampiňónov, pokojne ich pri varení vynechajte. Toto rýchle, ale fantastické jedlo vás dostane.
3 kúsky kuracích pŕs
1 plechovka šampiňónov
200 gramov syrokrému alebo smotanového syra
1 šálka kuracieho vývaru (nemusí byť)
1 paradajka
1 štipľavá paprička alebo čili korenie
100 ml mlieka alebo smotany
soľ a korenie
trošku oleja
na posypanie trošku bazalky, petržlenovej vňate alebo koriandru
Mäsko si najskôr umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky. Ochutíme soľou a korením a opražíme zľahka na oleji. Pridáme syrokrém, nakrájanú paradajku (prípadne môžete pridať aj sušené), nakrájanú čili papričku. Podusíme asi 10 minút a pridáme plechovku šampiňónov. Pridáme aj smotanu alebo mlieko a povaríme. Ak je potrebné, dochutíme. Keď nám omáčka zhustne, môžeme ju ešte posypať bylinkami. K smotanovým kuracím prsiam si uvaríme cestoviny, ktoré máme najradšej a môžeme papať. Dobrú chuť.
(Lucia M.), tortekolaci.com