Dnes sa spolu prenesieme do Mexika a ochutnáme jednu špecialitu, ktorá je typická práve pre túto krajinu. Bravčové a hovädzie vedia Mexičania pripraviť lepšie, ako ktokoľvek iný. Spájajú pikantné a výrazné chute, takže aj máte radi chilli papričky, prídete si na svoje. Dnes to nebudú tradičné enchiladas, tortilly a ani burrito, či guacamole. Základom tohto receptu je lístkové cesto.
500 gramov lístkového cesta
300 gramov hovädzieho mletého mäsa
2 stredné mrkvi
2 paradajky (alebo drvené paradajky v konzerve)
1 až 2 chilli papričky
olej
soľ a korenie podľa chuti
cibuľa
K mletému mäsu pridáme a polovicu chilli papričiek. Na panvicu si dáme olej a podusíme na ňom mrkvu a trošku cibule. Pridáme mäso s paradajkami a chilli. Osolíme a okoreníme. Necháme variť pod pokrievkou asi 15 minút na slabom ohni.
Lístkové cesto si rozložíme a pomôžeme si pohárom. Dáme ho do stredu a z ostatku cesta odrežeme 16 rovnakých trojuholníkov. Usporiadame ich do kruhu tak, ako je na obrázku. Teraz do kruhu dáme plnku z mletého mäsa a zakryjeme okraje cesta. Pečieme na 180 stupňov asi 25 minút. Podávame s pikantnou omáčkou, ktorú môžeme umiestniť do stredu. Pokojne nasekajte aj olivy, prípadne do omáčky dajte nejaké bylinky. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: pixabay