Neexistuje na svete človek, ktorý by nemal rád palacinky. Ak aj náhodou existuje taký, čo ich nemá rád sladké, zaručene zje aspoň slané. Alebo naopak. Palacinky sú jedno z najvďačnejších jedál, pretože je milión spôsobov ako ich ozvláštniť a zlepšiť. Stačí si vybrať tú správnu plnku. Pripravili sme pre vás TOP 11 najlepších plniek do palaciniek.
6 uvarených vajíčok si roztlačíme, pridáme jemne nasekanú jarnú cibuľku a kôpor a všetko zmiešame s majonézou. Plnka by mala mať konzistenciu ako majonézový šalát. Dochutíme soľou, prípadne korením a plníme do palaciniek.
Na oleji si osmažíme si 600g šampiňónov s jednou cibuľkou nasekanou na drobno. Pridáme 2 polievkovej lyžice hladkej múky a potom 2 polievkové lyžice hustej šľahačky, alebo kyslej smotany. Všetko dobre premiešame a dochutíme soľou a korením. Plnku zabalíme do palaciniek a posypeme tvrdým syrom.
Uvarte 350g chudého hovädzieho mäsa a potom ho nasekajte na drobno, alebo pomeľte. Pridajte 2 cibule nakrájané na jemno a dajte zmes smažiť na maslo, až kým nezhustne a cibuľa nechytí zlatistú farbu. Osoľte a okoreňte a naplňte palacinky.
Uvaríme si 500g kuracích pŕs, mäso potom nakrájame, alebo pomelieme v mixéri spolu s nasekaným kôprom, alebo petržlenovou vňaťou. Pridáme strúčik pretlačeného cesnaku, 2 vajíčka uvarené natvrdo pretlačíme a všetko zmiešame s 250g kyslej smotany. Osolíme a okoreníme.
Nakrájame si 250g údeného lososa na tenšie plátky, na olivovom oleji si rozpustíme 250g mascarpone a trochu jemnej horčice podľa chuti, pridáme soľ a korenie a pár kvapiek citrónovej šťavy. Zmes natrieme na palacinky a na ňu pridáme plátky lososa.
60g hrozienok zalejeme horúcou vodou a necháme 10 minúť odstáť. Potom prelejem hrozienka cez sitko, aby voda stiekla a v miske ich zmiešame so 400g hrudkovitého, alebo jemného tvarohu. Podľa toho, aký tvaroh preferujeme. Pridáme 1 žĺtok a 2 polievkové lyžice cukru. Všetko dobre premiešame a natrieme na palacinky.
Pomocou ručného mixéra vymiešame vo vyššom hrnci 200g jemného tvarohu, 2 polievkové lyžice práškového cukru a 1 polievkovú lyžicu smotany. Pridáme ešte 150g mäkkých čučoriedok. Vymixujeme tak, aby mala zmes jednotnú konzistenciu a dochutíme ešte vanilkovým cukrom, alebo mätovými lístkami.
Zmiešame 250g jemného tvarohu s niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy, citrónovým džemom podľa chutí a pridáme 2 polievkové lyžice cukru. Mňam!
Rozmixujeme si 3 banány a 50g šľahačkovej smotany. Pridáme balíček vanilkového cukru a plnku zabalíme do palaciniek. Palacinky poprášime kakaom, škoricou a polejeme rozpustenou čokoládou.
Nastrúhame si 2 jablká, pokvapkáme ich citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Jablká zmiešame s polievkovou lyžicou mletých orechov, pridáme 1-2 lyžice práškového cukru a štipku škorice. Pre lepšiu konzistenciu môžeme, ale nemusíme, hodiť zmes na maslo a nechať ju prejsť teplom.
300g jemne nasekanej čerstvej kapusty osmažíme na masle. Jemne nakrájanú cibuľku si osmažíme na slnečnicovom oleji na inej panvici. Necháme uvariť natvrdo 4 vajíčka a potom ich nakrájame na drobno. Zmiešame všetky tri ingrediencie a dochutíme ich soľou a korením. Milovníci húb, môžu do zmesi pridať aj trochu tepelne upravených hríbov.
(Monika), sovkusom.ru