Mladé zemiaky pečené v rúre

Pri tomto recepte je dôležité, aby sme mladé zemiaky nechali minimálne hodinku marinovať. Ak tak urobíte, tento recept si obľúbite. Keď si len predstavíte provensálske korenie alebo bylinky, hneď sa vám z tej vône zatočí hlava. Tento recept sa rokmi pretvoril a ľudia ho priviedli k dokonalosti. Dokonca sa časom pridala aj jedna ingrediencia, v

Čítať viac

Miešaný šalát s cuketou

Jar je sezóna, kedy telu doprajeme čerstvosť v podobe fajnovej zeleniny a ovocia. Ak aj vy s teplom prechádzate skôr na akúsi „šalátovú“ stravu, tento recept vás určite poteší. Šaláty sú ľahké, chutné, obsahujú veľa vitamínov a telu prospešných látok. Mladá kapusta a cuketa je skvelá kombinácia, ktorá sa hodí aj k mäsu alebo na

Čítať viac

Šampiňónové špízy

Krásne slnečné počasie, ľahký vánok a voľný deň, to všetko nás vyháňa na prvé grilovačky. Ak nie ste milovníkom mäsa, alebo chcete vyskúšať niečo nové a máte radi šampiňóny, do tohto receptu sa okamžite zamilujete. Špíz zo šampiňónov zvládnete upiecť aj v rúre. Budeme potrebovať: 600 gramov šampiňónov (najlepšie čerstvých a dostatočne veľkých) 4 PL

Čítať viac

Plnené zemiaky

Receptov so zemiakmi nikdy nie je dosť. Sú skvelou a jedinečnou prílohou, môžeme ich variť, urobiť z nich kašu, potrieť ich maslom, opekať, vyprážať a dokonca aj naplniť. Práve dnes si takéto plnené zemiaky pripravíme. Už sa vám zbiehajú slinky? Budeme potrebovať: väčšie okrúhle zemiaky 300 gramov bravčového mletého mäsa 40 gramov cibule soľ a

Čítať viac

Tradičné langoše

Langoš je pôvodom z Maďarska, čo vyplýva aj z názvu, keďže slovo „láng“ znamená v maďarčine plameň. Langoš získal názov zo spôsobu jeho výroby, pretože v minulosti sa langoše pripravovali na plameni a bol prioritne podávaný na raňajky. Stal sa neoddeliteľnou súčasťou predovšetkým jarmokov a uličných slávností, kde si túto dobrotu vychutnávame. Teraz vám ponúkam jednoduchý recept, ako si môžete vychutnať

Čítať viac

Čokoládovo-tvarohové guličky

Vždy keď ma prepadne chuť na niečo sladké, snažím sa vybrať si takú maškrtu, ktorá najmenej uškodí mojej postave. A to najmä, keď už sa blížia večerné hodiny. Ak nemám nič pod zub, no v chladničke aspoň tvaroh, vždy si urobím tieto guličky, ktoré sú ideálnou alternatívou. Poďme na jednoduchý recept. Budeme potrebovať: 350 gramov

Čítať viac

Špagety so smotanovo-syrovou omáčkou s krevetami

Krevety. Aj vo vás evokujú spomienky na dovolenku? Vo mne áno. Sú pre mňa príjemnou spomienkou na teplé letné dni strávené pri mori a chutných morských špecialitách, tak prečo si túto dobrotu nepripraviť aj doma? Okrem príjemných spomienok však krevety obsahujú aj veľké množstvo živín a vitamínov, ktoré prospievajú nášmu telu. Krevety napomáhajú zdravým a silným kostiam,

Čítať viac

Zemiakové harule s cesnakom

U nás doma vždy boli haluškové soboty. V prípade, že sa halušky nevarili, pripravovali sme väčšinou tradičnú haruľu s kyslou polievkou. Kombinácia, ktorú len tak niečo neprekoná. Recept na haruľu má samozrejme každá rodina svoj a každý ich pripravuje trochu inak. Toto je za nás najlepší recept, kde sú všetky suroviny v dokonalej harmónii. Budeme

Čítať viac

Vynikajúce hovädzie rolky

Máte radi pikantné a nezvyčajné jedlá? Pripravili sme si pre vás nesmierne jednoduchý recept, ktorý však netrafičnou chuťou prekvapí každého. Hovädzie mäso s lahodnou plnkou s vlašskými orechami a olivami. Čo budete potrebovať: 100 g chleba 4 PL rastlinného oleja 50 g olív 800 g hovädzieho mäsa na sviečkovú 2 PL vlašské orechy bazalka soľ,

Čítať viac
x