Kuracie na bylinkách v hubovej omáčke

Kuracie mäso chutí ešte lepšie, ak ho pripravujeme na bylinkách. Dnes prinášame famózny recept, pri ktorom sa vám v ústach rozohrá orchester chutí a pod nosom zavanie hotový hurikán vôni. Necháte sa zlákať na takéto dobré jedlo? Budete potrebovať: 8 kuracích stehien ¼ ČL soli čierne korenie podľa chuti 2 PL nasekaného čerstvého rozmarínu 2 PL nasekaného

Čítať viac

Domáce guličky z horkej čokolády

Truffle z obchodu sú väčšinou dosť drahé a ak nenatrafíme na kvalitnejšieho výrobcu, nemusia byť ani veľmi chutné. Ak ste si mysleli, že truffle sú len výsadou čokoládovní, potom sa dobre pozrite na tento recept. Jednoduchšia maškrta sa snáď už ani nedá pripraviť. Budete potrebovať: 150g tmavej čokolády 8g masla 70g šľahačkovej smotany 50g kakaa Postup prípravy:

Čítať viac

Ľahký jesenný šalát z pečenej cvikle

Ak ste už niekedy počuli o tzv. „huculskom“ šaláte, určite vás poteší, že dnes prinášame originálny recept na túto zdravú pochúťku. Je veľmi voňavý a zdravý a jeho chuť odrážajú sezónne hríby s aromatickou cviklou. Pochádza z juhu Maďarska a je starší, než sama Európa. Budete potrebovať: 500g cvikle 200g sušených hríbov 2 cibule 2 PL slnečnicového oleja 1 PL olivového

Čítať viac

Vianočné orechovo-maslové venčeky

Týždeň pred Vianocami, to je najvyšší čas, aby sme pomaly začali finišovať s vianočnými prípravami. Tieto venčeky sa dajú použiť kedykoľvek cez rok ako čajové keksíky, no počas sviatkov chutia predsa len o čosi lepšie. Vyskúšajte tento recept a uvidíte, že nebudete ľutovať. Budete potrebovať: 200 g masla 130 g práškového cukru 350 g hladkej múky 2

Čítať viac

Univerzálny vanilkový krém do zákuskov

Pripraviť naozaj chutný a kvalitný vanilkový krém do zákuskov alebo torty je niekedy hotové umenie a ani recepty na internete vždy nevyjdú tak, ako by mali. Tento je však iný, univerzálny a niekoľkokrát odskúšaný. Ak teda pripravujete tortu a radi by ste ju naplnili niečím naozaj chutným, tento vanilkový krém si rozhodne zapíšte. Budete potrebovať: 500ml mlieka 200g práškového

Čítať viac

Plnené kapustové listy v paradajkovej omáčke

Čo je jedným z najtypickejších jesenných receptov? Predsa kapusta na všetky spôsoby! No a tá plnená je doslova prototypom jedla, ktoré počas chladných dní dodá telu vitamíny aj energiu a v kombinácii s chutným mäskom bude tým pravým jedlom práve na tento čas. Budete potrebovať: 1 kg mletého bravčového mäsa 250g ryže 2-3 cibule olej červená paprika podľa chuti soľ

Čítať viac

Jablkové košíčky s karamelom

Pýtate sa, ako chutí jeseň? Ja si to predstavujem ako jablká, škorica a karamel dokopy. Ak máte podobné chute ako ja, tento recept vás určite osloví. Krehké jablkové košíčky sú skutočným potešením pre chuťové bunky. V poslednej dobe sú takéto sladké jednohubky veľkým hitom a keď som ich ponúkla návšteve, nevedeli sa ich dojesť. Budeme

Čítať viac

Kávový cheesecake

Na cheesecakey nikdy nie je neskoro. Hodia sa v každom ročnom období a pochutia si na nich takmer všetci. Na svete snáď ani neexistuje človek, ktorý by lahodný tvarohový dezert nemal rád. Tentoraz prinášame recept na fantastický kávový cheesecake, ktorý zvládne každá gazdinka a bude chutiť celej rodine. Budete potrebovať: 2 ½ šálky rozdrvených kakaových sušienok 2 PL

Čítať viac

Babičkin strúhaný koláč s džemom

Pamätáte si ešte na tie fantastické letné koláče od babičky, ktoré ukladala na stôl v záhrade a voňali ako samotné nebo? Nuž dnes ich už robíme málo a tak sa aj tá najlahodnejšia chuť domova stráca kdesi do prázdna. Zmeňte to a nechajte vás domov prevoňať lahodným koláčom, láskou a návratom do starých čias. Budete potrebovať: 2 vajcia 500g polohrubej

Čítať viac

Zapečené bravčové pod chrumkavou syrovou kôrkou

Chutná a voňavá večera môže byť na stole už za pár minút. Jedlo, ktoré sa prípravou ponáša na francúzske zemiaky vás dostane nielen jednoduchosťou ale aj famóznou chuťou. Neexistujú praktickejšie a lepšie recepty ako tie, ktoré jednoducho nahádžete na pekáč a výsledok je veľdielo! Budete potrebovať: 1kg bravčového karé 3 cibule 3 paradajky 3 zemiaky 3 PL majonézy

Čítať viac
x