Brusnicový závin z kysnutého cesta

Tradičné pečivo alebo sladký koláč na nedeľné popoludnie? Brusnicové vence si zamilujete už len preto, ako vyzerajú. Sú chutné, sladké, priam vábia k zahryznutiu. Neodolateľný koláč s kysnutého cesta piekli naše babičky už dávno. Je veľmi flexibilný, pretože sa dá spraviť prakticky s akoukoľvek plnkou. Najkrajšie však vyzdobí tácku na Veľkonočnom stole. My si ho pripravujeme kedykoľvek v roku.

Čítať viac

Fantastický mrkvový šalát s pomarančom a cibuľou

Ľahké, zdravé, chutné a nápadité jedlo! Mrkvový šalát v kombinácii so sladko-kyslým pomarančom a ostrou cibuľou sa môže na prvý pohľad javiť ako prílišná exotika, no v konečnom dôsledku je to veľmi dobrý nápad. Vyskúšajte ho pripraviť najprv sebe a uvidíte, že ho potom nezabudnete ukuchtiť aj každej vašej návšteve. Budete potrebovať: 1 mrkvu 1 pomaranč 1 červenú cibuľu 1

Čítať viac

Krabie tyčinky v cestíčku

Poznáte tie malé červené obdĺžniky z mraziacich boxov, ktoré sa nachádzajú už takmer v každom obchode? Ak ste ich ešte nikdy neskúšali ochutnať, teraz je ten správny čas. Krabie tyčinky sú vynikajúcou pochúťkou, ktorú ocenia malí aj veľkí. Na krabie tyčinky budete potrebovať: 250g tvrdého syra 200g kyslej smotany 200g polohrubej múky 140ml mlieka 2 vajcia 3

Čítať viac

TOP recepty s kapustou

Zeleninové rezne nie sú žiadnou výnimočnou novinkou a predsa ich doma pripravuje len minimum gazdiniek. Ide pritom o oveľa zdravšiu alternatívu oproti mäsovým rezňom a jednou z najlepších surovín vhodných na prípravu takéhoto pokrmu je kapusta. Prinášame niekoľko najlepších receptov, ktorými sa môžete inšpirovať. Rezeň z mladej kapusty Mladú kapustu si nakrájajte zhruba na 8 kúskov, dajte ich krátko obvariť

Čítať viac

Dobošová torta

Poznáte históriu slávnej dobošky? Začala sa písať ešte v roku 1885, kedy cukrár Jozsef Dobosz na maďarskej cukrárskej výstave prezentoval svoj nový objav a síce tortu, ktorá vydrží čerstvá až 10 dní. Vtedy mu nik neveril, no keď zákusok ochutnal aj samotný Rakúsko-Uhorský cisár František Jozef a jeho manželka, Jozsef Dobosz sa stal jedným z najslávnejších cukrárov svojej doby.

Čítať viac

Recept na šišky

Klasické šišky už isto nejedna z nás piekla. Ale vedeli ste, že sa dajú upiecť aj v rúre? Samotné cesto je trocha odlišné ale chuťovo ani o štipku horšie. Šišky sa namiesto vysmážania upečú v rúre. Budeme potrebovať: 50 dkg polohrubej múky 3 dkg droždia 2,8-3 dl mlieka 7 dkg cukru 5 dkg masla 1/2 KL soli 2 žĺtky

Čítať viac

Najlepšie prílohy k hlavným jedlám

Hlavné jedlo je len jedna časť. Ku každému mäsku sa žiada nejaká dobre pripravená príloha. Ak nechcete variť obyčajné zemiaky alebo ryžu, či zeleninu, vyskúšajte jeden z týchto receptov. Prinášame vám výber tých najlepších príloh k mäsu, s ktorými vždy zažiarite. Príloha k hlavným jedlám Príloha k hlavným jedlám Ako správne variť ryžu Ako správne

Čítať viac

Piña roláda

Mäkučké nadýchané cesto a famózny osviežujúci krém. Roláda plná ananásu a kokosovej chuti si vás získa už po prvom súste. Práve vďaka spojeniu voňavého kokosu a sladkého ananásu chutí ako obľúbený nápoj Piña colada, ktorý vás prenesie na horúci Karibik. Jej príprava je veľmi jednoduchá a týmto originálnym dezertom očaríte iste aj tých najnáročnejších hostí. 

Čítať viac

Plnené kapustné listy

Plnené kapustné listy sú tradičným receptom, ktorý majú mnohí v obľube. Dajú sa pripraviť na mnoho spôsobov a dnes si ukážeme jeden z nich. Na tento recept vám odporúčame použiť listy z pekingskej kapusty, pretože je sladšia, jemnejšia a má dlhšie listy. Tento recept zvládne aj začiatočník! Budeme potrebovať: 1 pekingská kapusta 300 gramov kuracích

Čítať viac

Babičkin strúhaný koláč s jahodovým džemom

Tradičné a predsa iné. V každej kuchyni chutia inak a predsa rovnako skvele. A vlastne prečo by nemohli? Koláče, ktoré sa dedia z generácie na generáciu, svoju povesť nezískali len tak. Okrem toho, nededia sa len v rodinách ale aj v celých susedských domácnostiach. Pozrite sa na náš recept na tradičný strúhaný koláč s džemom. Budete potrebovať: 2 vajcia 500g polohrubej múky 200g

Čítať viac
x