Plnené bravčové rezne

Máte doma bravčové rezne a neviete, čo s nimi? Inšpirujte sa našim receptom, ktorý vznikol na spôsob, čo chladnička dala. Stačí si pripraviť šunku, syr a nejakú zeleninu a plnené kapsy sú na svete. Je len na vás, či rezne naplníte, alebo ich pripravíte tak, že všetky suroviny naskladáte na mäso. Dobrú chuť. Na plnené

Čítať viac

Černohorský rezeň

Keď sa povie tradičný slovenský obed, mnoho z nás si okamžite predstaví bryndzové halušky. Zabúdať však netreba ani na šťavnatý a chutný vyprážaný rezeň, ktorí je u nás na Slovensku veľmi obľúbeným. Chystáte sa pohostiť rodinu pri nejakej príležitosti? Rezeň na tanieri jednoducho nemôže chýbať. Dáme vám aj tip. Pripravte k nemu šalát a zemiakovú

Čítať viac

Pečená zelenina s párkom

Sezónna zelenina a niečo malé aj pre milovníkov mäsa. Pripravte si na jednom plechu pečenú zeleninu, ku ktorej pridáte nejakú fajnú klobásu alebo lepší párok s vysokým obsahom mäsa. Toto jedlo je rýchle a ľahké na prípravu a môžete ho inovovať podľa vlastnej chute. Ste vegetarián? Klobásu nahraďte napríklad hokkaidó tekvicou. Ak máte v chladničke

Čítať viac

Špenátové palacinky

Palacinky nemusia byť len sladké! Práve preto sme sa inšpirovali receptom na slanú verziu a prinášame vám recept na špenátové palacinky, ktoré si zamilujú všetci, ktorí sa neboja skúšať nové veci. Navyše, pečiete ich v rúre, takže nemusíte stáť pri panvici a aj toho oleja sa efektívne zbavíte. Chcete z nich fitness verziu aj pre

Čítať viac

Buchtičky plnené vanilkovým krémom

Tieto vanilkové buchty s krémom si zamilujete na prvé ochutnanie. Kysnuté cesto podľa babkinho receptu robím už roky a tieto pletenky som zvykla plniť pudingovým krémom. Sú o to lepšie a čerstvým neodolá naozaj nikto. Poznáte tento recept? Ak nie, odporúčame vyskúšať.   View this post on Instagram   A post shared by Anita (@anita.mandi)

Čítať viac

Kôprová omáčka

Klasickú kôprovku nemá rád každý, no je to jedna zo základných omáčok slovenskej kuchyne. Ak ju vaše deti odmietajú, no manžel na ňu nedá dopustiť, vyskúšajte tento recept. Možno stále nebude obľúbená v celej rodine, no klasika je klasika a táto pripomína detstvo. Na kôprovú omáčku budeme potrebovať: 3 PL masla kôpor 1 smotanu na

Čítať viac

Hrášková polievka

Krémová hrášková polievka sa na jeseň hodí dokonale. V úvode poradíme ešte jeden tip. Do tejto polievky pridávame buď opečený starší chlebík na kocky nakrájaný. Ešte ho zvyknem pokvapkať olivovým olejom a pretlačeným cesnakom. Druhou možnosťou je opražená anglická slaninka, ktorá dodá polievke šmrnc.  Na hráškovú polievku budeme potrebovať: olivový olej mrazený hrášok soľ a

Čítať viac

Pečené gaštany

Nie je gaštan ako gaštan. Je rozdiel medzi pagaštanom konským a gaštanom jedlým. Tie, ktoré vidíme momentálne na zemi pri každom strome jedlé nie sú. Môžete s nich vyrobiť akurát tak jesenný veniec alebo dekoráciu do bytu. Potom je tu gaštan jedlý, ktorý po upečení chutí výborne. Je mäkký a má konzistenciu ako veľmi husté

Čítať viac

Cviklové šaláty

Červená repa má mnoho vitamínov, ktoré sú pre naše telo dôležité. Ak sa ju chystáte zavárať, odložte si pár kúskov aj na tento jedinečný šalát. Každá návšteva ocení jeho skvelú chuť. Patríte do skupiny ľudí, ktorí sa stravujú zdravo a nedajú dopustiť na rôzne fitness recepty? Dnes tu máme cviklu v hlavnej úlohe.

Čítať viac

Recepty zo šľahačky

Máte v chladničke šľahačku a nemáte ju ako využiť? Prichádzame so skvelými nápadmi! Náš tip je ale úplne jednoduchý a bez varenia. Šľahačku si vyšľahajte s cukrom, ozdobte ovocím a je to skvelý dezert, ktorý vydrží aj v chladničke. Ak ale napriek tomu hľadáte pár skvelých receptov, ako šľahačku využiť, čítajte ďalej.

Čítať viac
x