Jesenný jablkový cheesecake

Množstvo spôsobov, ako sa pripravuje cheesecake, nás niekedy môže trochu miasť. Dnes vám ukážeme ďalší z receptov, ktorý bude opäť odlišný tak v príprave, ako aj v konečnom prevedení. Tento jablkový cheesecake nemá žiaden sušienkový základ a predsa chutí akoby ho zoslali renomovaní pekári. Budete potrebovať: 700g jabĺk 1 citrón 75g hrozienok ½ ČL sušeného alebo čerstvého zázvoru 125g

Čítať viac

Nepečený jablkový koláč

Počuli ste už niekedy o nepečenom koláči? O tortách – smotanových, tvarohových, či piškótových – počúvame bežne. No koláč je niečo celkom iné. Ak krčíte nos a pochybujete, čo to bude zač, začítajte sa ďalej. Tento dezert má fanúšikov po celom svete a naozaj stojí za vyskúšanie. Budete potrebovať: 25 datlí 200g vlašských orechov 3 jablká 1 PL medu

Čítať viac

Zapekané kuracie prsia so zemiakmi

Rýchla a chutná večera, ktorá bude chutiť aj tým najvyberanejším stolovníkom? Kurací kastról zapečený so zemiakmi je tou správnou voľbou, ak sa vám nechce vymýšľať, čo by ste svojim blízkym pripravili, aby boli spokojní. Budete potrebovať: 500g kuracích pŕs 2 mrkvy 1 cibuľu 2-3 väčšie zemiaky 1vajce slnečnicový olej podľa chuti sezam podľa chuti soľ a korenie

Čítať viac

Rýchly taliansky jablčník

Tento jablkový koláč sa vizuálne podobá klasickým tartom, ktoré poznáme najmä z Francúzska. Je však o niečo jednoduchší a rýchlejší a chutí rovnako fantasticky. Ideálny koláč na jesennú sezónu, ktorý môžete pripraviť kedykoľvek v priebehu polhodiny. Budete potrebovať: 180g polohrubej múky 4 jablká 2 žĺtky 140g kryštálového cukru 50g masla 125ml mlieka ½ balíčka prášku do pečiva štipka soli Postup

Čítať viac

Zapečené cestoviny alla Bolognese

Talianske recepty vždy chutia ako básnička, no tento je upravený do mierne domáckejšej podoby. Zapeká sa vo väčšom, aby sa z neho najedla celá rodina. Chutí však rovnako fantasticky, ako z reštaurácie a navyše zaujímavo vyzerá. Na zapečené cestoviny budete potrebovať: 300g cestovín (rezance, makaróny, penne) 500g mletého bravčového mäsa 3 cibule 2 väčšie paradajky 250g tvrdého syra

Čítať viac

Špagety s čerstvou paradajkovou omáčkou

Toto je jedno z mojich najobľúbenejších jedál a vždy keď doma nevieme, čo by sme navarili, vyhrajú práve špagety s paradajkovou omáčkou. Je to rýchle, jednoduché a fajnové. Takto paradajkovú omáčku pripravujem ja a recept je overený. Priniesla som si ho d dovolenky v Taliansku. Budeme potrebovať: 1 kg čerstvých zrelých paradajok 4 strúčiky cesnaku

Čítať viac

Kuracie prsia s mozzarellou

Ak milujete tradičné jedlá pripravené netradičným spôsobom, tento recept vás zaručene zaujme. Je veľmi jednoduchý na prípravu, no jedlo vyzerá na tanieri ako hotová delikatesa. Pritom ide o obyčajné kuracie prsia plnené mozzarellou a rajčinami, pečené na šťavnatej cesnakovej bruschette. Sledujte video návod a vyskúšajte ho aj vy. Je fantastický a keď ho predložíte hosťom, budú len unesene híkať!

Čítať viac

Domáca čalamáda

Sezóna príprav na zimu je na svojom začiatku a ak chcete využiť čo najčerstvejšie plody z vašej záhradky, rýchlo by ste mali chystať zaváracie poháre. Dnes vám ponúkame recept na domácu čalamádu, ktorá chutí naozaj ako tá babičkina. Na domácu čalamádu budete potrebovať: 2 kg bielej kapusty 300 g uhorky 6 ks červenej papriky 4 mrkvy 200

Čítať viac

Orechovo-medové rezy

Máte radi tradičný medový dezert Marlenka? Potom si vyskúšajte upiecť doma veľmi podobnú, no ešte chutnejšiu verziu v podobe medovo-orechových rezov. Tento recept je zdedený od mojej babičky a jeho prípravu ešte nikto nikdy neoľutoval. Budete potrebovať: Na cesto 250g hladkej múky 50g mletých orechov 130g práškového cukru 2 vajcia 2 PL medu 1 balíček prášku do

Čítať viac

Mäsový závin s baklažánom a syrom

Máte doma pár ingrediencií a neviete čo s nimi? Ak je to náhodou baklažán, syr a mleté hovädzie máme pre vás fantastický recept, ktorý si zamiluje celá vaša rodina. Navyše hotový vyzerá ako z tej najlepšej reštaurácie. Presvedčte sa sami! Budete potrebovať: 550g hovädzieho mletého mäsa 3 baklažány 50g strúhanky 80g parmezánu 150g plátkového syra 10g petržlenovej vňate soľ

Čítať viac
x