Rýchly hrnčekový zákusok bez vajec

Blesková pochúťka, ktorú máte na stole za pár minú poteší každý mlsný jazýček. Tento recept však poteší aj „cukrárku“, ktorá zákusok pripraví. Nenáročný a rýchly postup, ktorý si vyžaduje minimum surovín. Túto lahodnú sladkú tortu si pripravíte podľa vlastnej chuti. So šľahačkou, smotanou, džemom alebo poliatu čokoládou. Zakaždým chutí skvele vďaka nadýchanému a jemnému korpusu.

Čítať viac

Univerzálna plnka

Máte radi kurča pečené s lahodnou plnkou alebo počas Veľkej noci zvyknete pripravovať plnku pečenú v rúre? Tento skvelý a jemný pokrm nemusí byť len súčasťou niektorých jedál a pripraviť si ho môžete počas celého roka veľmi jednoducho. Stačí, keď zmiešate zopár surovín pri najbližšom varení nedeľnej polievky a chutnú varenú plnku máte hotovú za

Čítať viac

Plnené rožteky

Tieto jemné rožky so smotanovým nádychom nenechajú nikoho ľahostajným. Príprava je nielen jednoduchá, ale aj nenáročná. Posuňte tento recept ďalej svojim priateľkám, ktoré to určite ocenia. Plnené rožky sa vynikajúco hodia ku káve či čaju a posedenie s priateľkou bude odteraz ešte príjemnejšie. Jedinou nevýhodou je, že z taniera zmiznú až príliš rýchlo. Budete potrebovať:

Čítať viac

Vyprážané plnené kapustové listy

Slaná pochúťka pre maškrtníkov, ktorá nie je až taká nezdravá? Všetky atribúty spĺňa nasledujúci recept. Kapustové listy neboli nikdy pripravované chutnejšie. Doprajte si dávku sezónnej zeleniny plnenej samými dobrotami vysmaženej v chrumkavej zlatistej kôrke. Budete potrebovať: 1 bielu kapustu 300g jemného tvarohu alebo riccoty 50g tvrdého syra soľ a korenie podľa chuti 2 vajcia 25g masla kôpor

Čítať viac

Vyprážané kuracie prsia v tvarohovom cestíčku

Ak ste milovníci chrumkavého kuriatka, potom určite neodoláte naozaj fantastickým vyprážaným kuracím prsiam. A navyše, ak sú v netradičnom obale! Tvarohové cestíčko vaše očakávanie nielenže splní, ale ich aj ďaleko predbehne. Budete potrebovať: 500g kuracích pŕs 100g jemného hrudkovitého tvarohu 2 vajcia 1 PL hladkej múky soľ a korenie podľa chuti mlieko podľa potreby olej na vyprážanie Postup

Čítať viac

Domáce škoricové croissanty z tvarohového cesta

Trúfli ste si už niekedy pripraviť domáce croissanty? Ak ste skúšali škoricových slimákov, verte, že tento recept je prinajmenšom v príprave veľmi podobný. Odhoďte strach a pustite sa do fantastických croissantov z tvarohového cesta. Sú krehké ako obláčik. Budete potrebovať: Na cesto 100g polohrubej múky 100g tvarohu 100g masla štipka soli 1 žĺtok 20g práškového cukru Na plnku

Čítať viac

Bravčové koleno v medovo-cesnakovej marináde

Tak milé dámy, ak svojich mužov naozaj ľúbite, určite im spravíte radosť týmto výsostne chlapským receptom. Bravčové koleno v medovo-cesnakovej marináde očarí aj toho najnevrlejšieho manžela a vy sa postaráte o príjemný večer. Alebo to využite a spravte mu prekvapko na výročie sobáša. Budete potrebovať: 1,2-1,5 bravčového kolena (neúdeného) 1 cibuľu 2 PL medu 6 PL oleja 6 strúčikov

Čítať viac

Jesenná tekvicová kaša

Univerzálna a najfarebnejšia zelenina tekvica sa hodí naozaj do všetkých druhov jedál. Pripravíte z nej fantastické polievky, prílohy k mäsu, koláče, ale aj plnku do palaciniek. Najlepšia je však rozhodne v kaši z prosa! Máte pocit, že proso jedia len vtáky? Potom ste na veľkom omyle. Budete potrebovať: 500g tekvice 1 šálka prosa 2 šálky vriacej vody 2 šálky mlieka

Čítať viac

Koláč s jablkovými ružičkami

Jablková šarlotka je dezert, ktorý v domácnostiach bežne nevídať. Príprava tohto chutného a navyše aj vizuálne pôsobivého koláča je nanajvýš jednoduchá a gazdinky by sa nemali báť ju vyskúšať. Rozhodne. Patrí do kuchárskej knižky každej jednej z nás a je veľká škoda, že ju doma nepripravujeme častejšie. Budete potrebovať: Na cesto 300g polohrubej múky 200g práškového cukru 150g masla 3

Čítať viac

Škandinávska čokoládová torta

Ak ste niekedy jedli originálne severské zákusky, určite budete poznať túto úchvatnú čokoládovú tortu. Škandinávci ju doslova zbožňujú a tak trochu neoficiálne ju nazývajú aj národným dezertom. Prečo, to nevedno. Jedno je však isté, túto sladkosť si zamilujete na prvý hlt! Budete potrebovať: 480g polohrubej múky 520g práškového cukru 750g kyslej smotany 100g vlašských orechov 120g

Čítať viac
x