Žerbo rezy original

Ak ste ešte nikdy nepočuli meno Emil Gerbeaut, potom si ho určite zapamätáte, ak vyskúšajte pripraviť jeho slávny zákusok. Receptúra je na svete už od 19. storočia, kedy ju tento majster cukrár pripravil po prvýkrát v Budapešti, kam pricestoval na pozvanie Henricha Kuglera v roku 1884. Ohromujúco sa ujala prakticky vo všetkých kútoch Európy a treba

Čítať viac

Najlepšie recepty na pečené zemiaky

Ako si pripravujete zemiaky? Spôsobov je snáď milión, no keď vyskúšate tieto recepty, určite si ich zapíšete do svojej kuchárky a budete ich pripravovať ako prílohu ale aj samostatne oveľa častejšie. Skvelé nápady ako pripraviť pečené zemiaky vždy inak. Pečené zemiaky s jogurtom Pečené zemiaky s jogurtom Pečené zemiaky po francúzsky Pečené zemiaky po francúzsky

Čítať viac

Cesto na palacinky

Chutnali ste už niekedy marocké palacinky? Ich rozdiel oproti klasickým palacinkám spočíva v tom, že sa pečú len z jednej strany. Sú mimoriadne vzdušné a jemné a zamiluje si ich fakticky každý maškrtník. V ústach sa budú len tak roztápať. Mňam! Budete potrebovať: 650ml teplého mlieka 300g polohrubej múky 100g krupice 2 žĺtky 1 PL práškového cukru ½ ČL sušeného

Čítať viac

Zemiakové placky s kyslou kapustou

Milovníci domácej kuchyne a najmä kvalitných domácich placiek z poctivého zemiakového cesta určite ocenia verziu aj s kyslou kapustou. Jedlo má charakteristickú chuť a nezameniteľnú vôňu. Poďte ho vyskúšať! Budete potrebovať: 400 g zemiakov 200 g kyslej kapusty 2 PL škrobu 1 vajce ½ ČL soli Postup prípravy: Zemiaky si postrúhajte na jemnom strúhadle, zmiešajte s kyslou kapustou, škrobom, soľou

Čítať viac

Šaláty v skle

Kreativite sa medze nekladú a to sa nespája len s umením ako takým. Umením je aj samotná kuchyňa a preto by sme sa nemali báť viac experimentovať a tešiť sa z toho, aké široké možnosti nám ponúka. Po raňajkách v skle a večeri v skle v podobe ovsených a iných kaší, sme si dnes pre vás pripravili sériu šalátov v skle. Čítajte ďalej! Caesar šalát s cestovinami

Čítať viac

Hovädzia sviečkovica s brusnicovou omáčkou

Spojenie slanej a sladkokyslej chuti je vždy niečo výnimočné. Ak obľubujete encián alebo tradičnú sviečkovú spolu s brusnicovou omáčkou, dnes posunieme toto spojenie na úplne nový level. Zainvestujte a doprajte si kvalitnú hovädziu sviečkovicu. S brusnicami chutí naozaj famózne. Budeme potrebovať: 500 gramov hovädzej sviečkovice soľ a korenie podľa chuti 1 lyžička horčice 4 lyžice

Čítať viac

Zemiakové knedle ako od babičky

Vedeli ste, že zemiaky sa pôvodne podávali ako lahôdka pri kráľovských hostinách? U bežných ľudí sa udomácnili až v 17. storočí a dnes snáď neexistuje nikto, kto by ich nepripravoval na rôzne spôsoby. Jedná sa takmer o najuniverzálnejšiu  a najdostupnejšiu potravinu. Dajú sa upraviť na toľko spôsobov, že ani za jeden rok by sme sa

Čítať viac

Bravčový paprikáš

Mäso si zvyčajne vyžaduje dlhšiu prípravu, no tento recept zvládnu aj začiatočníci. Paprikáš patrí k najčastejšie pripravovaným jedlám. Hodí sa k nemu knedľa, cestoviny, ale aj ryža, či zemiaky. Pripraviť ho môžete z akéhokoľvek druhu mäsa. Dnes si pripravíme bravčový, pretože u každého sa kúsok bravčoviny nájde, či už v chladničke alebo v mrazničke. Budeme

Čítať viac

Osie hniezda škoricové

Osie hniezda sú tradičná sladká pochúťka, ktorú teraz už bežne zakúpime aj v potravinách alebo v pekárni. Nie je však nič lepšie, ako si vychutnať tie domáce, poctivé, pripravené z kvásku. Dnešný recept pochádza tak ako mnohé od babičky. Ak nemáte radi škoricu, pokojne si plnku urobte čokoládovú alebo orechovú, či pudingovú. Na osie hniezda

Čítať viac

Šťavnaté bravčové rezne v alobale bez vyprážania

Na klasické rezne nedá nikto dopustiť. Sú však spôsoby, ako ich pripraviť trochu zdravšie, bez vyprážania a neželaného zápachu v kuchyni. Ak budete poznať tento trik, mäsko bude šťavnaté a nikdy sa vám nestane, že by ste obed alebo večeru pokazili. Geniálny trik, ktorý používam v kuchyni celé roky!  Budeme potrebovať: 500 gramov bravčových rezňov

Čítať viac
x