Domáce croissanty

Ak ste niekedy boli na dovolenke v hoteli s raňajkami, možno ste sa s francúzskymi croissantami stretli. Ja som napočudovanie najlepšie jedla v Taliansku, v meste Verona. Nadýchané cesto, náplň akú si len zmyslíte a skvelá maslová chuť. Len si to predstavte. Ráno sa zobudíte, pripravíte si čaj a k tomu chutný croissant. Deň nemôžete

Čítať viac

Polievka s kuracím mäsom a hubami

Máte recepty, ktoré máte v hlave? Často sú to napríklad polievky, kde vieme, čo nám treba, vieme odhadnúť množstvo a postup, ktorý sme opakovali už niekoľkokrát si dobre pamätáme. Táto polievka je možno trochu nezvyčajná, no ľahko si ju zapamätáte. Lahodná kuracia polievka s rezancami, zeleninou je to pravé orechové. Budeme potrebovať: 5 PL masla

Čítať viac

Slané mini tyčinky

Ak nemáte času nazvyš, no napriek tomu vás prepadla chuť na niečo chrumkavé, čo si môžete vziať k televízii, tieto mini koláčiky splnia všetky vaše požiadavky. Cigary berek (orig. Sigara Böreği) sú tureckým národným jedlom a ich názov je odvodený od ich typického tvaru valčeka pripomínajúceho cigaru. Toto jedlo je u domácich veľmi obľúbené a

Čítať viac

Karamelový koláč

Niektoré veci vyzerajú zložitejšie, než v skutočnosti sú. To je aj prípad nášho karamelového zázraku. Tento koláč je extrémne jednoduchý, zároveň je však iný, než tie tradičné a veľmi nápaditý. Okrem toho je ešte aj neuveriteľne chutný a dá sa robiť tak na spôsob koláča, ako aj torty. Stačí si len vybrať formu na pečenie,

Čítať viac

Francúzske zemiaky v inom šate

Vďaka tomuto receptu sa do francúzskych zemiakov opäť zamilujete. Kto by si pomyslel, že obyčajné suroviny, ktoré dnes už v pohode nakúpite v obchode, vytvoria také úžasné jedlo. Natenko nakrájané zemiaky pečené v rúre a nové chute dodajú tomuto jedlu úplne nový rozmer. Francúzi pôvodne pripravovali recept nasledovne. Všetky ingrediencie si pripravili doma a následne

Čítať viac

Strúhaný tvarožník

Veľmi populárny koláčik, ktorý, myslím si, všetky dobre poznáte. Možno je však váš recept trochu odlišný od toho nášho, preto neváhajte a inšpirujte sa. Strúhané cesto je klasika, ktorá sa skvele hodí práve k tvarohovej náplni. Na strúhaný tvarožník budete potrebovať: 400 gramov hladkej múky 150 gramov práškového cukru 250 gramov masla 1 kypriaci prášok

Čítať viac

Špeciálne pečené zemiaky

Zemiaky sú jednou z najpoužívanejších potravín v domácnostiach. Sú lacné, veľmi jednoducho sa pripravujú a podstatné je, že zasýtia. Existuje množstvo podôb, v ktorých si môžeme dopriať zemiaky. Jemné zemiakové pyré alebo klasické varené zemiaky omastené maslom, či zemiaky pečené v šupke? Každý z nás preferuje niečo iné. Pokiaľ sa však rozhodneme pripravovať zemiaky pečené

Čítať viac

Šišky trochu inak bez kysnutia

Každý, kto sa aspoň občas rozhodne niečo upiecť isto ocení recepty, ktoré sú jednoduché, nevyžadujú si veľa práce, špeciálne zručnosti a úplne skvelé je, ak dobrotu pripravíme za lacný peniaz. Tento recept si práve preto zamilujete. Zopár surovín, ktoré máte bežne doma, rýchla príprava a chutné krúžky posypané cukrom sú na svete. Cesto je krehké

Čítať viac

Mäso na thajský spôsob

Thajská kuchyňa bola oplyvnená tradíciami viacerých národov, a to väčšinou susedných ázijských a sčasti i európskych. Tradičné thajské jedlá sa pripravujú z niekoľkých základných zložiek – zahŕňajú ryžu, rôzne druhy rezancov, morské plody, sóju a bohatú paletu rôznych korenín. Vplyv západnej kuchyne sa prejavuje prítomnosťou ovocia či zeleniny a v neposlednom rade mäsa. Práve spôsob

Čítať viac

Lahodný smotanový mascarpone krém

Ak sa v nasledujúcich dňoch chystáte upiecť dobrotu, po ktorej sa budú oblizovať všetci vaši blízki a známi a premýšľate, ako vaše tradičné zákusky a koláče akosi ozvláštniť, tradičný taliansky krém z mascarpone je pre vás tým pravým orechovým (teda v tomto prípade smotanovým). Jeho ľahkosť a znamenitá chuť pošteklí chuťové bunky aj tým najvyberanejším

Čítať viac
x