Mäkkučké zázvorníky

Poznáte tradičné pečivo zázvorníky? Hodia sa skvelo k varenému vínku alebo čaju a sú skvelé v tomto predvianočnom období. Máme pre vás recept, vďaka ktorému budú mäkké a vláčne už po dopečení. Na zázvorníky budeme potrebovať 250 gramov hladkej múky 1 celé vajíčko 1 ČL mletého zázvoru 3 žĺtky polovica ČL sódy bikarbóny 250 gramov

Čítať viac

Domáci kurací kebab

Kebab patrí k obľúbeným jedlám, ktoré si často kupujeme v stánkoch, keď sa nám nechce variť. Nie je však vôbec ťažké si ho pripraviť doma, nepotrebujete na to nič špeciálne. Tento jednoduchý recept sme našli na sociálnych sieťach. Na domáci kurací kebab budeme potrebovať kuracie prsia soľ korenie čili mletá červená paprika korenie na kebab

Čítať viac

Kokosové ježe

Kokosové ježe, obľúbený koláč, ktorý sa pečie najmä na sviatky. Jednoduchá dobrota, ktorá mizne z taniera rovnako rýchlo ako guľky. Tieto nie sú suché ale naopak vláčne. Vyskúšajte rokmi overený recept. Takto sa kokosové ježe pripravujú u nás už celé roky.   View this post on Instagram   A post shared by Baya’s Food (@bayasfood)

Čítať viac

4 najlepšie cestá na Vianoce

Počas vianočných sviatkov sa v mnohých domácnostiach pečie to isté. Medovníky, linecké, vanilkové rožteky a šuhajdy. Ak hľadáte skvelé recepty na základné cestá, prinášame práve 4 najobľúbenejšie. Napíšte nám do komentárov, čo pečiete každé Vianoce. Vanilkové rožky   View this post on Instagram   A post shared by timetocookandbake (@timetocookandbake) on Dec 21, 2017 at

Čítať viac

Bielková poleva na medovníky

Chystáte sa aj tento rok ozdobiť medovníky? S polevou to často býva trochu problematické. Po chvíli zdobenia sa nám vždy cukor akosi roztopil, poleva sa roztekala a nebola krásna snehová a pevná. Pripravili sme aj článok s radami od vás. Možno vám tento rok uľahčia prácu. Všetky tipy nájdete v našom článku: Bielková poleva na

Čítať viac

Čokoládové srdiečka

Vianoce sú tým správnym časom na to, aby ste napiekli tradičné koláče, na ktoré ste zvyknutí. Niekedy je však dobre, keď skúsite iné tradície a vyskúšate nové sladkosti, ktoré budete piecť každý rok. Také budú aj čokoládové srdiečka. Na čokoládové srdiečka budeme potrebovať 400 gramov hladkej múky 120 gramov medu 60 gramov hery 160 gramov

Čítať viac

Horúca čokoláda

Keď sa ochladí, väčšina z nás má chuť na niečo horúce a veľmi chutné. Pokiaľ nie ste fanúšikom vianočného punču, máme pre vás skvelý tip na horúcu čokoládu. Doma si ju viete pripraviť veľmi jednoducho. Na horúcu čokoládu budeme potrebovať 500 mililitrov mlieka 20 gramov masla 1 PL kukuričného škrobu 2 PL kryštálového cukru 200

Čítať viac

Guľky zo starých rožkov

Máte doma staré rožky a neviete, čo s nimi? Ak práve nemáte chuť na plnku alebo mäso ani nerobíte, možno vás inšpiruje tento recept. Našli sme ho na sociálnych sieťach. Zo starkých rožkov si môžete spraviť chutné guľky. Na guľky z rožkov budeme potrebovať asi 8 suchých rožkov 2 vajíčka cibuľa slanina soľ korenie mlieko

Čítať viac

Plnené medovníky Kamily Magálovej

Čas Vianoc sa nezadržateľne blíži a aké by to boli sviatky bez pečenia? Symbolom Vianoc sú určite práve medovníky. So skvelým receptom sa pochválila aj Kamila Magálová vo svojej relácii, pripravte si medovníčky podľa nej. Na plnené medovníky budeme potrebovať 500 gramov hladkej múky 200 gramov medu 160 gramov práškového cukru 90 gramov masla 2

Čítať viac

Domáci podplamenník

Podplamenník alebo poplamúch je tradičné jarmočné jedlo, ktoré bude čoskoro rozvoniavať aj na všetkých vianočných trhoch. Máte radi podplamenník? Upečte ho v rúre. Za tip ďakujeme pani Márii. Domáci podplamenník   View this post on Instagram   A post shared by @cili_papricka_v_kuchyni Na prípravu budeme potrebovať: Na cesto 500 gramov hladkej múky 1 ČL soli

Čítať viac
x