Omáčka z koreňovej zeleniny ala sviečková

Máte radi sviečkovú alebo máte v chladničke veľa koreňovej zeleniny zo záhrady? Okrem polievky a grilovania ju môžete použiť do omáčky. Samozrejme ide ruka v ruke s klasickou sviečkovou na smotane, no táto omáčka je výborná aj k zemiakom alebo inému mäsu. Viete ju však správne pripraviť?   View this post on Instagram   A

Čítať viac

Najlepšie plnky do zákuskov

Opäť sme pátrali, aby sme pre vás zhromaždili tie najlepšie tipy na chutné plnky. Využiť ich môžete do koláčov, zákuskov, na torty ale dobre chutia aj samotné s ovocím alebo čokoládovým toppingom. Ženy, ktoré veľmi rady pečú prezradili svoje najobľúbenejšie recepty. Máte lepší? Napíšte nám ho do komentára.   View this post on Instagram  

Čítať viac

Zelerový šalát/nátierka

Tento šalát je skvelý práve v tom, že ho môžete použiť aj ako nátierku na jednohubky, očká alebo chlebíčky. Príprava je jednoduchá a zeler v recepte takmer necítite, takže vám jeho korenistá vôňa a chuť nebudú prekážať. A navyše, hodí sa ako šalát k hlavnému jedlu, alebo ako maškrta pre hostí.   View this post

Čítať viac

Jogurtové palacinky

Kto by nemiloval sladučké a dobručké palacinky? Deti by ich jedli najradšej nonstop. Najviac im chutia s nutellou alebo grankom a nám dospelým zase s poctivým domácim lekvárom. Skúšali ste už pripraviť aj jogurtové? Sú trošku hrubšie, no stoja za vyskúšanie.   View this post on Instagram   A post shared by Balázs Dóra (@hammerdori)

Čítať viac

Klasický kakaový perník

Kto by si rád nepochutil na tradičnom čokoládovom perníku? Je to azda ten najjednoduchší koláč, aký môžete doma upiecť. Suroviny stačí zmiešať a po upečení len naniesť vrstvu džemu a čokoládovej polevy. Ak neviete, čo upiecť najbližšie? Táto klasika zmizne z plechu okamžite. Navyše, narastie krásny vysoký a jeho vláčnosť určite oceníte.   View this

Čítať viac

Cuketové halušky

Cuketa je naozaj kráľovnou letnej zeleniny. Možno ste z nej už robili placky, dávali ju do koláčov alebo ju len tak grilovali s korením. Viete si ju ale predstaviť v našich slovenských haluškách? Dávame ruku do ohňa za to, že nikto ani len nebude tušiť, že sa tam nachádza. Ak chcete zdravšiu verziu, použite napríklad

Čítať viac

Ako pripraviť najlepšie kysnuté cesto?

Pokračujeme v sérii rád od labužníkov, ktorí vždy odovzdajú svoje domáce tipy, ako tradičný recept ešte vylepšiť. Priniesli sme vám už tipy na labužnícke rezne aj palacinky. Dnes sme sa zamerali na kysnuté cesto, ktoré taktiež každý pripravuje trochu inak. Máte nejaké iné tipy? Napíšte nám ich do komentárov. Recept: 500 g hl múka+ 500

Čítať viac

Ako urobiť labužnícke palacinky?

Na internete často nájdete jednu otázku, ktorá sa vyskytuje najčastejšie. Ako pripraviť palacinky tak, aby boli ako tenučké, no pritom nadýchané pampúšiky? Každý má nejaký iný recept, no my sme zozbierali tie najlepšie tipy, ktoré zmenia klasickú prípravu na niečo oveľa úžasnejšie a chutnejšie. Máte nejaký svoj trik? Napíšte nám ho do komentárov. Cesto robim

Čítať viac

Tvarohový strúhaný koláč

Ak chcete na víkend piecť overenú klasiku, tvarohový strúhaný koláč pozná zrejme každý. Je populárny a nepoznám nikoho, kto by ho nemal rád. Strúhané cesto je klasika, ktorá sa skvele hodí práve k tvarohovej plnky.   View this post on Instagram   A post shared by Adel 🍰🍝🍉 pozri aj admesza🎨📷 (@admesza.varimslaskou) on Mar 6, 2018

Čítať viac

Koláč v hrnčeku za 5 minút

Prišla na vás mlsná a chcete mať koláč na stole doslova za pár minút? Čokoládový koláčik si pripravíte ľahko aj v hrnčeku. Na ozdobu použite maliny alebo iné ovocie.   View this post on Instagram   A post shared by Kiran Nichani👩‍🍳Chef/Baker (@chef_kirann) on Aug 7, 2019 at 5:33am PDT Budeme potrebovať: 4 lyžice múky

Čítať viac
x