Podobajú sa na naše čevapčiči, no predsa sú v niečom iné. Poznali ich už v staroveku, no svoju najväčšiu slávu získali v období stredoveku…
Počuli ste už o zlatých jablkách? Presne tak nazývajú Taliani paradajky, ktoré boli, paradoxne, v niektorých krajinách až do konca 17. storočia považované…
Neviem ako vy, no ja si neviem predstaviť leto bez uvarenej kukurice. Nedávno som „naďabila“ na jeden úžasný recept a veru…
Plnené papriky patria k obľúbeným jedlám nielen u nás ale aj u našich južných susedov. Pripraviť ich nie je náročné, no vyžaduje si To…
Baba ganoush vychádza z blízkovýchodnej kuchyne a je jednou z najobľúenejších a najčastejšie pripravovaných jedál ľudí žijúcich najmä v Libanone, Sýrii a Palestíne. Základom nátierky je čerstvo…
Horúce letné dni sú ako stvorené na ľahké pokrmy, najmä ak sa jedná o zeleninu a ovocie. Záhrady sú plné plodov…