Kedysi bola ovsená kaša základom každých raňajok, dodnes ju za niečo podobné považujú ešte naše babičky. Len málokto však ovsenú kašu…
Počuli ste už o zlatých jablkách? Presne tak nazývajú Taliani paradajky, ktoré boli, paradoxne, v niektorých krajinách až do konca 17. storočia považované…
Našťastie, sezóna cukety ešte stále trvá, čo nás nielen teší, ale nám aj šetrí miesto v peňaženkách. Cuketa je totiž lacná zelenina,…
Baba ganoush vychádza z blízkovýchodnej kuchyne a je jednou z najobľúenejších a najčastejšie pripravovaných jedál ľudí žijúcich najmä v Libanone, Sýrii a Palestíne. Základom nátierky je čerstvo…
Máte chuť na fantastickú prílohu k obedu, chcete pripraviť lahodný pokrm na rodinnú grilovačku alebo si radi zgustnete na ľahkej večeri…
Nezabudnuteľný šalát z cukety, paradajok a feta syru vám prinesie vôňu a chute Balkánu a moru priamo do vášho taniera. Pripravte si ľahký obed alebo…