VIDEONÁVOD: Tvarohový koláč s likérovými slivkami

Tvarohové koláče sú pochúťkou pre malých aj veľkých a to obzvlášť, ak ich my mamy vieme dobre pripraviť. Najlepšie chutia s ovocím. Veľa gazdiniek pridáva do tvarohu aj škoricu. Tento koláč však bude výnimočný. Viete čím? Slivky namočené v likéri dodajú koláču nezameniteľnú vôňu ale aj chuť. Sladkosť likéru, v ktorom slivky pred pečením necháme vylúhovať, vám bude na

Čítať viac

Domáci čerešňový likér

A je to tu! Spolu s čoraz zakvitnutejšími romantickými čerešňami, prichádza čas aj na tradičné ssladké recepty. Tento bude trošku z iného súdka, pretože bude tekutý. Milujete čerešňový likér? Ak ste ho ešte nevyskúšali, potom je ten najvyšší čas napraviť to. Prečo by sa mali z domáceho alkoholu tešiť len muži a veselo si dávať vypaľovať domácu? Aj ženy sa

Čítať viac

Plnené kuracie prsia

Gurmánsky recept, ktorý je úplne jednoduchý? Áno prosím! Tento recept vás možno zaujme natoľko, že ho ešte dnes večer budete robiť na večeru. Je to jeden z najjednoduchších a najrýchlejších spôsobov, ako pripraviť skvelé a chutné kuracie prsia. Kúzlo spočíva v tom, že do neho urobíte menšie zárezy, do ktorých potom dáte samé dobré veci.

Čítať viac

Vrstvená smotanová torta

Táto netradičná, no vizuálne mimoriadne zaujímavá torta vás dostane. Nielen svojou chuťou, ale aj tým, ako po rozkrojení vyzerá. Nebudete veriť, aké je to jednoduché, ale túto na oko komplikovanú tortu zvládne aj úplný začiatočník. Torta vzhľadom pripomína odpílený kmeň starého stromu. Striedajú sa v nej farby, ktoré vytvárajú dojem letorastov. S touto tortou zabodujete kdekoľvek a kedykoľvek.

Čítať viac

Lenivé zemiakové knedličky

Asi každá z nás má niekoľko overených receptov, ktorých súčasťou sú varené, pečené alebo vyprážané zemiaky. Mnohí ich obľubujú aj plnené alebo, práve naopak, ako chutnú náplň rozličných pokrmov. Sú veľmi vďačnou surovinou s ktorou sa v kuchyni dá doslova kúzliť, aj keď doma nemáme práve najlepší výber potravín. Jedným zo skvelých tipov, ako si pripraviť zemiaky

Čítať viac

Frittata so špenátom a ricottou

Omeleta je u nás veľmi známa ako forma raňajok. Táto výdatná talianska verzia je skôr vhodnejšia ako obed alebo večera. Táto pochúťka so zemiakmi, špenátom a ricottou určite stojí za vyskúšanie. Budeme potrebovať: 8 vajíčok 450 g špenátu 200 g špargle 2-3 ks mladej cibule 2 zemiaky 20 g masla 125 g ricotty Štipka provensálskeho korenia Soľ

Čítať viac

Pita pilaf

Pilaf je tradičným pokrmom najmä v krajinách Východnej Európy a obľube sa teší i v juhoázijskej kuchyni. Chutné jedlo, ktorého hlavnou ingredienciou je ryža je dnes známe v niekoľkých obmenách, či už so zeleninou, ovocím, rôznymi druhmi mäsa alebo korenín. V Azerbajdžane je dokonca národným jedlom a ak ste ho ešte neochutnali, rozhodne by ste

Čítať viac

Makovo-jablková rýchlovka

Ak milujete mak ako ja, tak je tento recept ako stvorený pre vás. Jablko mu dodá šťavnatosť a mäkkosť. Samotný recept je nenáročný a obsahuje len jedno vajíčko. Spomenula som už, že príprava trvá len dve minúty? Budeme potrebovať: 1 vajíčko 10 dkg cukru 10 dkg polohrubej múky 1 veľká ČL sódy bikarbóny 10 dkg mletého maku

Čítať viac

Toskánske kuracie prsia s cesnakom a sušenými paradajkami

Recept, ktorého príprava trvá necelých 30 minút a chuťovo je ako z reštaurácie. Svojou krémovosťou, špenátom a sušenými paradajkami sa u nás vyšvihol medzi top 10. Proste láska na prvé sústo! Budeme potrebovať: 500 g  kuracích pŕs 2 PL olivového oleja 250 ml smotany na varenie 1/2 hrnčeka kuracieho vývaru 1 ČL cesnaku v prášku 1 ČL talianskeho korenia 1/2

Čítať viac

Penový krém

Ochutnali ste už niekedy bavorský krém? Týmto receptom si ho môžete pripomenúť. Mágia, ktorú vyčarujete pomocou smotany a masla, to je chuť, ktorá sa len tak rozplýva na jazyku. Otvorte dvere fantázii a vyskúšajte tento jednoduchý recept. Navyše tento krém môžete použiť ako plnku do koláčov alebo do palaciniek. Rovnako ním však môžete potrieť torty a

Čítať viac
x