Falošná Morca-Della

Morca-Dellu pozná každý z nás, preto sme si pre vás pripravili tento recept. Jeho tajomstvo je ukryté v jednoduchosti. Stačí vám len týchto pár ingrediencií a famózna chuť je na svete. Špagety so skutočnou paradajkovou omáčkou nikdy nestratia svoje čaro, a zároveň vám tento recept ušetrí kopu času. Vyskúšajte si ho sami. Na falošnú morca-dellu

Čítať viac

Vláčny mrkvový koláč

Pokiaľ ide o koláče, mnohí ľudia uprednostňujú ich zdravšie verzie. Niekedy stačí, keď do nich pridáte nejaké ovocie alebo zeleninu. Určite ste už počuli o mrkvovom koláči, na ktorý nepotrebujete veľa ingrediencií a budete ho milovať vy a aj vaše deti. Na mrkový koláč budeme potrebovať 2 hrnčeky polohrubej múky 6 celých vajec 2 hrnčeky

Čítať viac

Babičkina hrnčeková bábovka

Existuje vôbec klasickejší sladký dezert ako bábovka? Mnohým sa spája so starými mamami, ktoré ich vedeli pripraviť úplne najlepšie. Vyskúšať ju môžete aj vy podľa jednoduchého hrnčekového receptu. Na babičkinu hrnčekovú bábovku budeme potrebovať 2 hrnčeky polohrubej múky 1 hrnček kryštálového cukru vanilkový cukor 1 hrnček mlieka polovicu hrnčeka oleja 2 celé vajíčka prášok do

Čítať viac

Pudingáč

Chuť na sladké má skutočne takmer každý z nás. Keď na to príde, potrebujete aspoň kúsok čokolády. Čo si tak pripraviť niečo doma? Potešiť vás môže napríklad pudingáč. Vyskúšajte tento recept, ktorý sme našli na sociálnych sieťach. Na pudingáč budeme potrebovať kilo hladkej múky 100 gramov kryštálového cukru 1 vanilínový cukor droždie 5 PL oleja

Čítať viac

Jesenné polievky

Jeseň sa blíži a to je ideálny čas na sýte husté polievky plné zeleniny, strukovín a surovín, ktoré mnohí máme aj z letnej úrody našej záhrady. Ak sa chcete zahriať a dostať do tela plno vitamínov, odporúčame začať obed vždy teplou polievkou. Inšpirujte sa našim výberom a prežite jeseň s chuťou v hlavne v zdraví.

Čítať viac

Slávny taliansky koláč Panettone

Určite ste si v obchodoch hlavne pred sviatkami všimli známy taliansky hutný koláč Panettone. Mnohým ľuďom môže pripomínať slávnu slovenskú bábovku. Je však v niečom iný a výnimočný. Známy je hlavne svojím netradičným tvarom a kandizovaným ovocím, ktoré sa v ňom nachádza. Na prvý pohľad sa vám môže tento dezert zdať suchý, no jeho čaro

Čítať viac
Zemiakové gule plnené údeným mäsom

Zemiakové knedle plnené údeným mäsom

Ak máte radi tradičné slovenské jedlá, potom u vás v kuchárke určite nesmú chýbať plnené zemiakové knedle. Niekto ich plní mletým mäsom, no my sme sa rozhodli plniť ich údeným. Dôvod bol jednoduchý- po sviatkoch nám nejaké ostalo a preto sme nelenili ani chvíľu.  Budeme potrebovať: 750 gramov zemiakov 100 gramov krupice soľ podľa chuti

Čítať viac

Čokoládovo-kokosová torta

Sviatok a dni voľna sa nezadržateľne blížia a preto sme si pre vás pripravili recept na unikátnu čokoládovo-kokosovú tortu, po ktorej sa budete zalizovať. Základom tejto geniálnej torty je čokoláda, kokos a ľahký smotanový krém. Jej príprava vám zaberie hodinku času a potom si už môžete tortu vychutnávať s vyloženými nohami pri televízore. Zaručujem vám,

Čítať viac

Kuracie nugetky pečené v rúre

Namiesto vyprážania ich upečte v rúre. Kuracie nugetky si môžete pripraviť doma, s vynikajúcou omáčkou a v zdravšej forme, ako keď si ich kúpite vo fastfoode. Keď si navyše pripravujete domácu strúhanku, je to ďalší dobrý krok k tomu, aby ste vedeli, čo presne do vašeho receptu ide. Na piatkový večer sú kuracie nugetky ideálne.

Čítať viac

Nátierka z droždia

S letom sa jednoducho už nevyhnutne spájajú rôzne nátierky. Či už ide o bryndzovú, tuniakovú či vajíčkovú, jednoducho ich milujeme. Nátierka nášho detstva je aj drožďová. Stačí vám jednoduchý recept a máte ju hotovú aj vy. Na nátierku z droždia budeme potrebovať trochu masla červenú cibuľu 2 kocky droždia čierne korenie mletú rascu soľ 3

Čítať viac
x