Ražniči na plechu

Máte radi výber zbojníckych pochúťok? Dnes si pripravíme ražniči, ktoré si môžeme pripraviť v lete na grilovačkách, prekladané čerstvou zeleninou, no pokojne si ho pripravte aj doma v rúre. Rozdiel nezbadáte. Budeme potrebovať: 250 gramov bravčového mäsa 150 gramov klobásy 150 gramov oravskej slaniny 100 gramov špekačiek 50 gramov cibule soľ, korenie olej Postup: Mäso

Čítať viac

Oškvarkové pagáče

Chutné na raňajky, desiatu ale aj k vínu, či pivu. Oškvarkové pagáče chutia každému a recepty sa medzi gazdinkami šíria rýchlosťou blesku. Tento recept je tradičný, no s ním sa vždy podaria. Aký je ten váš? Napíšte nám do komentárov. Budeme potrebovať: 500 gramov polohrubej múky 250 gramov masla 50 gramov droždia 2 dl mlieka

Čítať viac

Hovädzie rolky plnené syrom

Fantastický obed so šťavnatým, perfektne prepečeným mäsom, ktoré je na povrchu lahodne chrumkavé. Praví gurmáni iste ocenia skvelú náplň tejto rolády, vďaka ktorej jedlo nielen geniálne chutí ale poteší aj po vizuálnej stránke. Aj keď si túto plnenú roládu môžete pripravovať po celý rok, u nás je tradičným zvykom počas sviatkov, keď k nám prichádza

Čítať viac

Mleté bravčové v kapustnom liste

Čo musí mať tradičný slovenský recept? No predsa kapustu a mäso, ktoré sa dajú pripraviť na rôzne spôsoby. No a práve plnené kapustové listy dodajú počas chladných dní telu vitamíny aj energiu a v kombinácii s chutným mäskom bude tým pravým jedlom práve na tento čas. Budeme potrebovať: 1 veľká cibuľa 60 gramov bravčovej masti 1 kg kyslej kapusty

Čítať viac

Parádne karamelové rezy

Tento koláč poznám ako „parádne karamelové rezy“. Ani neviem, ako tento názov vznikol, no tento koláč sa podáva na svadbách, oslavách, krstinách, ale aj počas detských prázdnin. Jednoducho vždy a všade, pretože je kulinárskym zážitkom, na ktorý nezabudnete. Neveríte? Takéto nadýchané cesto ste v živote nejedli! Budeme potrebovať: 350 gramov hladkej múky pol balíčka kypriaceho prášku 120

Čítať viac

Slané tyčinky z lístkového cesta

Ideálna slaná maškrta do ruky, ktorú milujú veľkí aj malí. Slané tyčinky zvyčajne kupujem v obchode, ale ak chcem pripraviť niečo špeciálne pre návštevu, toto je ideálny recept, ktorý sa pripraví takmer sám. Lístkové cesto nerobím ale kupujem a o to ľahšie ich dokážem spraviť takmer kedykoľvek. Budeme potrebovať: lístkové cesto postrúhaný tvrdý syr rascu

Čítať viac

Najlepšie fitness šaláty

Začiatok roka sa vždy nesie v duchu predsavzatí. Ak ste si aj vy no Nového roku predsavzatie, že sa vám konečne podarí schudnúť pár kilogramov, alebo sa chcete začať stravovať zdravšie, pripravili sme si pre vás výber tých najlepších zdravých a diétnych fitness receptov. Stačí si len vybrať. Zdravý šalát s jablkom a jogurtovým dresingom

Čítať viac

Orechové rezy so žĺtkovou polevou

Tradičný zákusok mnohých gazdiniek. Orechové rezy so žĺtkovou polevou poznám z domu aj ako jarné rezy. Keď som sa starej mamy pýtala, prečo práve jarné rezy, ani ona nevedela. Recept totiž mala od svojej mamy. Kto vie, ako dlho sa v našej rodine traduje. Ak si upečiete tento koláč podľa nášho rodinného receptu, určite nebudete

Čítať viac

Kuracie prsia so slaninou

Kuracie prsia mám v chladničke vždy, pretože ich pripravujem pomerne často. Výhodou je, že sa dajú uvariť na mnoho spôsobov a hotové sú pomerne rýchlo. Dnes si pripravíme obľúbenú kombináciu kuracích pŕs a dobre prepečenej a chrumkavej slaninky. Budeme potrebovať: kuracie prsia oravskú prerastanú slaninku (prípadne aj anglickú) trošku rasce soľ a korenie podľa chuti

Čítať viac

Zelerový šalát s ananásom

Svieži, zdravý a pripraviť ho môžete buď s majonézou, kedy je trochu ťažší, alebo bez majonézy, kedy je zase vhodný, ak držíte diétu. Spojenie zeleru a ananásu je kombinácia chutí, ktorá je trochu neobvyklá, no naozaj famózna. Budeme potrebovať: 150 gramov uvareného zeleru 30 gramov surového zeleru 50 gramov jabĺk 100 gramov ananásu 30 gramov

Čítať viac
x