Smotanová pena

Určite poznáte chutný bavorský krém. Tak trochu trasľavá konzistencia, krémová maslová chuť a pripraviť sa dá v kombinácii s čokoládou, ovocím alebo šľahačkou. Použiť ho môžete do rôznych zákuskov a tort a taktiež aj na koláče. Problém je však v tom, že je pomerne sladký a nevhodný, ak sa snažíte stravovať zdravo. Dnes vám prinášame

Čítať viac

Domáce zázvorníky

Máte radi zázvor? Ja ho bežne používam aj do varenia, do rôznych korenistých omáčok, napríklad aj spolu s kari. Jeho chuť je výrazná, pikantná a pridať ho môžete do sladkých i slaných jedál. Ak máte chuť na niečo sladké, prinášame vám nezvyčajný recept, ktorý len tak na internete nenájdete. Domáce zemiakové zázvorníky sú hotové rýchlo

Čítať viac

Cuketové placky

Sezóna cukiet je tu a práve preto sme si pre vás pripravili jeden naozaj chutný recept z tejto zeleniny, ktorý si určite zamilujete. Recept, ktorý vám dnes ukážeme uspokojí aj tých, ktorí cuketu veľmi nemusia. Ukážeme si jeden skvelý recept na chutné karbonátky z cukety. Potrebujeme: 2 cukety 2 vajcia 50 g syru 5 polievkových

Čítať viac

Zemiaková baba s oštiepkom

Premýšľate čo ukuchtiť sebe a svojej rodine na obed alebo večeru? Nemáte chuť na mäso, no napriek tomu by ste si dali niečo, čo vás naozaj zasýti? Tradičná zemiaková baba alebo inak, haruľa na plechu, pre vás bude perfektnou voľbou! Pravdepodobne vás poteší aj fakt, že zemiaková baba do seba nevsaje toľko masti či oleja,

Čítať viac

TOP 7 najlepších domácich pudingov

Čo by vašich najmenších potešilo viac než lahodný a sladký puding? Pamätáte si ešte na časy, keď ste vy sama boli dieťa a víkend pre vás okrem iného znamenal aj vylizovanie hrncov, v ktorých vám vaša mama alebo babka pripravovali túto pochúťku? Nakúpte potrebné suroviny a odmeňte vaše ratolesti týmto sladkým pokušením, na ktorom si

Čítať viac

Grilovaný syr trochu inak

Klasické jedlo, ktoré má skoro každý rád. Vyprážaný syr je na pravidelnom jedálničku nie jedného človeka. Skúšali ste však niekedy pripraviť syr aj na iný spôsob? Tento recept je iný, no dovolíme si tvrdiť, že je takisto jednoduchý a vhodný na každú grilovačku, či len tak na večeru alebo raňajky. Postup, ktorý ukazuje vo videu

Čítať viac

Tradičné bryndzové halušky

Viete si predstaviť tradičnejšie slovenské jedlo ako vynikajúce bryndzové halušky? Asi ťažko. Tento perfektný pokrm sa nestal národným jedlom našej krajiny len tak náhodou. Znamenitá chuť, lákavá vôňa a perfektná zasycovacia schopnosť urobili z bryndzových halušiek vyhľadávané jedlo, ktoré si vždy rád dopraje nielen zarytý Slovák, ale aj akýkoľvek turista či cudzinec, ktorý ich ochutnanie

Čítať viac

Pečené kuracie stehná so zemiakmi

Au revoir, Paríž! Bolo tu úžasne, no je čas sa vrátiť domov do reality a na sladké croissanty, makarónky a bagety len spomínať. Čo som si však z Francúzska priniesla, je tento skvelý a jedinečný recept. Kuracie mäso vo všeobecnosti pripravujeme asi najčastejšie. Ak už neviete, na aký spôsob ho rodine pripraviť, vyskúšajte túto pravú

Čítať viac

Restované šampiňóny na cesnaku

Restované šampiňóny na cesnaku sú delikatesa, ktorá sa hodí ku každému mäsu. Môžete ich podávať ako prílohu, prípadne sú vynikajúce aj ako chuťovka na tanieri. Šampiňóny sú pikantné, no stále jemné a šťavnaté. Spojenie cesnaku a citrónu vytvorí jedinečnosť na tanieri, ktorú si okamžite zamilujete. Najlepšie chutia čerstvé. Budeme potrebovať: 300 gramov šampiňónov (najlepšie sú

Čítať viac
x