Najjednoduchší slepačí vývar

Slepačí vývar, ten zázračný liek. Zázračný liek na chrípku, opicu, zlú náladu, chorobu a pri tom spája rodinu. Myslím, že v našich slovenských končinách sa stal slepačí vývar tradíciou, najmä nedeľnou, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou každej domácnosti. Slepačí vývar vždy zahreje pri srdiečku, aj v žalúdku a vzbudzuje v nás spomienky na naše mamy a

Čítať viac

Ovsený koláč s lesným ovocím

ľudia dnes vyhľadávajú samé zdravé recepty, s ktorými sa roztrhlo vrece. Dopyt po zdravých sladkých maškertách je veľký a to hlavne v letnom období, kedy si postavu strážime o niečo viac. Ak máte doma klasické ovsené vločky a nejaké čerstvé ovocie ako maliny, čučoriedky alebo jahody, pripravte si tento ovsený fitness koláč. Budeme potrebovať: ovsené

Čítať viac

Kuracie prsia so zeleninou

Rýchly a ľahký obed alebo večera je u mňa základ. Odkedy sa stravujem zdravo, dávam si väčší pozor napríklad na prílohy, ktoré si k mäsu doprajem. Zemiaky a ryžu vystriedali strukoviny alebo kopec zeleniny. Možno si mnohí z vás myslia, že zdravá strava je aj o náročnom varení. Nebudem vám tvrdiť, že nie. O varení

Čítať viac

Pečená plnená zelenina s mäsovou plnkou

Máte radi zeleninu? Potom si tento recept určite zamilujete. Pre vegetariánov nie je, no tí si môžu pripraviť variantu bez mäsa a ako plnku zvoliť niečo so syrom a smotanou. Zelenina nemusí byť len nudná a zdravá. Dá sa pripraviť aj takto fantasticky. Budeme potrebovať: 1 kg mletého bravčového mäsa 100 až 150 gramov ryže

Čítať viac

Nepečená želé torta

Kto by nechcel počas horúcich letných dní osviežujúci dezert? Ak nie ste veľkým fanúšikom zmrzliny, potom vás poteší táto jednoduchá želé torta, ktorá je rýchla na prípravu a láka svojou farebnosťou. Budeme potrebovať: 90 gramov čerešní (môže byť kompót) 90 gramov jahôd 150 gramov broskýň (kompót) 25 gramov želatíny 580 ml vody 500 gramov kyslej

Čítať viac

Palacinky s karamelizovanými jablkami

Palacinky, to je hádam slabosťou nás všetkých. Obrovskou výhodou palaciniek je to, že takmer každý v nich dokáže nájsť tú svoju obľúbenú príchuť – niekto ich miluje nasladko, iný naslano, niekto so slaninou, niekto s bryndzou a iný zas s čokoládou, či ovocím. Variácií je nespočetné množstvo. Zaujímavosťou je, že palacinky majú pôvod už v

Čítať viac

Hrnčeková bábovka s brusnicami

Bábovka vo väčšine z nás evokuje spomienky na detstvo a na staré mamy, ktoré nám ich pripravovali, čo vôbec nie je náhodou. Práve názov sladkého pečiva – bábovky, vznikol v spojitosti so starými mamami, resp. babkami. Sú dve teórie popisujúce vznik tohto slova. Prvým je práve tradícia starých mám, ktoré pečú bábovky pre vnúčatá a

Čítať viac

Zemiakové lokše

Zemiakové lokše sú jedným z tradičných jedál Slovenska, preto by ich mala vedieť pripraviť každá šikovná gazdiná. Lokše môžeme servírovať ako prílohu, napríklad k obľúbenej kačke, či ako hlavné jedlo s mäsom, či zeleninou. Kedže ako sa hovorí, že láska ide cez žalúdok, práve sýte lokše by mohli vašu polovičku potešiť. Na zemiakové lokša budeme

Čítať viac

Jemný krém na spôsob sufflé

Na každé trápenie, ktoré v živote máte si dajte najúčinnejší liek a to dezert. Áno, často to vidíme napríklad v romantických filmoch, ako si ženy nešťastnú lásku liečia zmrzlinou. Ak sa bojíte tohto riešenia z dôvodu, že sa následne neviete zmestiť do obľúbených džínsov, pripravte si tento chutný dezert, ktorý neobsahuje toľko kalórií. Je to

Čítať viac

Diétny Cézar šalát

Pod pojmom šalát si nemusíme vždy predstavovať len veľa zeleniny, majonézu a vajíčka. Šalát môže byť príjemné spojenie chutných surovín a ak si odmyslíte „tučnú“ majonézu a nahradíte ju jogurtom alebo kyslou smotanou, nízkokalorický a chutný zázrak je na svete. Budete potrebovať: 350 g kuracieho mäsa 4 vajíčka 100g čierneho chleba 100g hlávkového šalátu 3-4 cherry paradajky 2

Čítať viac
x