Polievka Minestrone

Podľa názvu ju pozná každý, no len málokto ju pripravuje doma. Originálna talianska polievka si od svojho vzniku prešla už mnohými vylepšeniami, no my sme sa rozhodli staviť na istotu. Pozreli sme sa na to, ako ju pripravuje známy šéfkuchár Jamie Oliver a pridali sme nejaké tipy od našich mám, kamarátok a žien, ktoré ju

Čítať viac

Jelení chrbát

Považujete sa za ozajstných gurmánov? Potom tu pre vás máme ozajstnú špecialitu. Šéfkuchár Richard Noskovič z kuchyne Residence Hotel & Club**** na Donovaloch si pre nás pripravil originálny recept na srnčí chrbát, ktorý ulahodí chuťovým bunkám každého. Dokonalá kombinácia chutí, kvalitné mäso a sezónne suroviny, to všetko môžete mať aj vo svojej kuchyni. Jelení chrbát dnes

Čítať viac

Vanilkové rožky trochu inak

Kto by nepoznal tradičné vanilkové rožky? Vianoce sú tu čo nevidieť a pečenie sa v mnohých domácnostiach začína už začiatkom decembra. Ak rozmýšľate, že by ste tentokrát siahli po nejakom novom recepte, vyskúšajte tieto vanilkové rožky. Okamžite sa do ich chuti zamilujete. Obsahujú totiž aromatické gaštanové pyré. Budeme potrebovať: 200 gramov gaštanového pyré 200 gramov

Čítať viac

Piškótová nepečená roláda

Rýchle zákusky, ktoré chutia božsky a pritom stačí len pomiešať pár ingrediencií a dať ich tuhnúť do chladu, sú tie najlepšie a spravidla aj najviac zasýtia. Ani tento recept nebude iný, no o niečo výnimočnejší. Roláda vyzerá fantasticky a chutí ako horký puding. Zamilujete si ju po prvom ochutnaní. Budete potrebovať: 1 balíček dlhých piškót 1 menší balíček hrozienok 2 balíčky

Čítať viac

Čo na nedeľný obed (2. časť)

Ako často sa svojich blízkych pýtate, čo by si želali na obed? Po rokoch varenia tých istých jedál sa občas pristihneme pri myšlienke: „ja už naozaj neviem, čo variť.“ Ak máte presne tento problém, máme pre vás riešenie. Zhromaždili sme pre vás recepty, ktoré sú na nedeľný obed ako stvorené. Rôzne druhy mäsa, cestoviny, zelenina,

Čítať viac

Chrumkavé kuracie prsia

Kuracie prsia sa dajú pripraviť na milióny spôsobov. Najradšej však máme také, ktoré nie sú nasiaknuté olejom, no chutia vynikajúco. To je aj prípad tohto receptu. Pripravte si kuracie rezne trochu inak, bez strúhanky a litrov oleja. Vďaka parmezánu chutia neuveriteľne a sú chrumkavé napriek tomu, že sa pečú v rúre na papieri na pečenie.

Čítať viac

Burizonové guličky

Kto by ich nepoznal a nemiloval? Burizonové guľky sú medzi gazdinkami veľmi populárne. Máte ich spravené jednoducho, nepotrebujete žiadne zložité suroviny a rodina sa za nimi ide potrhať. Keď ich pripravujem na Vianoce, je to vždy prvá dobrota, ktorá zmizne. Poďme si ukázať, ako ich urobíme. Na burizonové guličky budeme potrebovať: 1 salko burizony cukor

Čítať viac

Vanilkový krémeš

Vďaka fenomenálnej chuti a jednoduchej príprave tohto zákusku budete mať v priebehu niekoľkých minút postarané o občerstvenie pre svojich hostí či o nedeľný poobedňajší dezert, ktorý poteší chuťové bunky celej vašej rodiny. Tento zákusok oceníte ako v bežný deň, tak i počas sviatočných chvíľ. Budeme potrebovať: Na cesto: 250 gramov hladkej múky 100 gramov cukru

Čítať viac

Maďarský guláš

Maďarský guláš je medzi mnohými veľmi obľúbený a pochutia si na ňom aj tí najväčší gurmáni. Dokonalá vôňa, ktorá sa nesie kuchyňou vás určite zláka. Spojenie papriky, mrkvy a mäsa je vynikajúce a ak neviete, čo navariť rodine, toto je možno skvelý tip. Pripravte si tradičný maďarský guláš podľa nášho overeného receptu. Budeme potrebovať: 1

Čítať viac

Čokoládové pusinky

Dnes trochu netradičný recept bez kokosu a s čokoládou. Mramorové pusinky vyzerajú naozaj efektne, a keď ich ochutnáte, nebudete ľutovať. Roztápajú sa na jazyku a zjete ich tak rýchlo ako jednohubky. Vaša rodina ich bude milovať. Hriešna varianta, no určite skvelá voľba. Budete potrebovať: 3 veľké vaječné bielky 3/4 hrnčeka cukru 2 lyžice práškového cukru

Čítať viac
x