Vyprážaná cuketa so zemiakmi

Aj keď je cuketa skôr letná zelenina, ešte stále ju nájdeme v ponuke obchodov, preto nevidíme dôvod, prečo si ju nepripraviť. Podobným spôsobom môžete vypražiť väčšie batáty, baklažán alebo tekvicu. K tomu už len maslové zemiaky a nejaký dobrý šalát. Tip na fantastický recept máme od pani Zuzky.   View this post on Instagram  

Čítať viac

Najlepšie polevy na medovníky

Máte už napečené svoje prvé medovníčky? Základom je dobrý recept a potom chutná poleva, s ktorou vás zdobenie bude baviť. Každý má trochu iný recept, preto sme sa vás opýtali, na overené rady. Aká poleva je najlepšia? Tieto rady platia pri bielkovej poleve.   View this post on Instagram   A post shared by Perníčky

Čítať viac

Palacinky podľa Meghan Markle

Ak si zvyknete pripravovať malé lievančeky alebo americké palacinky, možno budete chcieť vyskúšať recept, na ktorý si kliklo viac ako pol milióna ľudí. Ide o americké palacinky, ktoré takto pripravujú aj rôzne celebrity, napríklad aj Meghan Markle. Ich príprava vám bude trvať len 15 minút a o sladké raňajky je postarané. Budeme potrebovať: 1 hrnček

Čítať viac

Knedľa vo vajíčku

Určite každý z vás pozná klasický chlebík vo vajci… Skúšali ste už knedľu vo vajíčku? Jemné cesto v spojení s vajíčkovým obalom jednoznačne ulahodí vašim chuťovým bunkám a zároveň vyskúšate niečo doposiaľ možno nepoznané. Je perfektným aj v prípade, že vám zvýši knedľa po obede, či večeri a bola by veľká škoda, nevyskúšať tento trik.

Čítať viac

Mexický guláš

Mäso na mexický spôsob majú radi najmä muži, pretože ide o pikantnejšie jedlo, kde sa spájajú rôzne výrazné chute. Ak ho budete variť aj deťom, čili papričku vynechajte, nech si potom guláš každý dochutí štipľavým na tanieri. Podávať ho môžete s ryžou ale aj knedľou. Obľúbené jedlo, ktoré sa často objavuje aj na obedovom menu.

Čítať viac

Najlepší hráškový krém

Vitamíny v chladnom období si naše telo priam vyžaduje. Ponúkam vám preto jednoduchý recept na hráškovú polievku, ktorej čaro sa skrýva v jednej tajnej ingrediencii. V súčasnom jesenno-zimnom období je to moja najobľúbenejšia polievka. Nebojte sa vyskúšať niečo nového, oživí to vašu kuchyňu a všetci sa budú čudovať, ako môže hrášok tak dobre chutiť! Na

Čítať viac

Dvojfarebný koláč

Vyzerá aj chutí perfektne. Taký je dvojfarebný koláč, ktorý zrejme dobre poznáte. Nie je ťažké ho pripraviť a chutí každému maškrtníkovi. Ak ho chcete ešte vyšperkovať, do cesta pridajte napríklad višne alebo čerešne. Vyzerať môže aj takto, pokiaľ budete cestá vrstviť.   View this post on Instagram   A post shared by Maťka (@martinka_cake) on

Čítať viac

Pudingová mliečna ryža

Ak máte radi mliečnu ryžu z obchodu, rovno na ňu zabudnite. Doma si ju môžete pripraviť bez zbytočného množstva cukru a konzervačných látok. Deťom chutí rovnako a nahradí akúkoľvek sladkosť. Kedysi sme mliečnu ryžu robievali len z mlieka, ryže a pridávali sme škoricu a jabĺčka. Dnes si ju pripravíme s vanilkovým pudingom.   View this

Čítať viac

Šopský šalát

Šopský šalát je zeleninový šalát typický pre Bulharsko. Podáva sa so syrom feta (balkánsky syr), ktorý sa vyrába z ovčieho alebo kravského mlieka. Šalát pochádza z okolia Sofie a Dupnice od obyvateľov nazývaných Šopovia. Ak ho máte radi, prinášame vám recept, ktorý už nemôže byť jednoduchší.   View this post on Instagram   A post shared by ColettaQueen (@colettaqueen1987) on Sep 6,

Čítať viac
x