Kysnuté koláče s posýpkou

Milujete tradičnú slovenskú domácu kuchyňu? Potom ste už určite niekedy pripravovali kysnutý koláč s posýpkou. Všetko sú to recepty nášho detstva, ktoré poznáme ešte od našich starých mám. Keďže niekomu sa nemusí chcieť pripravovať kysnuté cesto, pripravili sme aj dva recepty na nekysnuté koláče s posýpkou.  Kysnutý rebarborový koláč Máte radi rebarborové koláče? Kedysi sa

Čítať viac

Tekvicový prívarok

Toto jedlo rozdeľuje ľudí na dve skupiny. Tekvicový prívarok vám buď pripomína školskú jedáleň a nemáte ho radi alebo ho naopak zbožňujete. Sezóna sa začína a tekvíc bude tento rok neúrekom. Ak máte zopár v záhrade aj vy a patríte do skupiny milovníkov domácich prívarkov, tekvicový vám predstavovať nemusíme. Na tekvicový prívarok budeme potrebovať: 1

Čítať viac

Hrachová polievka s párkom

Máte radi bleskové polievky, ktoré sú navyše krémové a dajú sa pripraviť z viacerých druhov zeleniny? V tomto prípade ide o univerzálny recept, meniť sa môže len zelenina. Dnes si pripravíme krémovú hrachovú polievku, ktorá je hotová do 20 minút a ak chcete, aby zasýtila, opražte si k nej starší chlieb a na vrch dajte

Čítať viac

Recept na domáci falafel

Keď raz ochutnáte falafel, na klasické mäsové fašírky na chvíľu zabudnete. Pripravuje sa z cíceru a ide o plnohodnotné jedlo, ku ktorému môžete ako prílohu zvoliť napríklad zeleninový šalát, zemiaky, či humus. Príprava je jednoduchá a falafel vás určite prekvapí svojou netradičnou chuťou. Navyše, je plný bielkovín, čo určite ocenia všetci vyznávači zdravého stravovania. Na

Čítať viac

Najlepšie Londýnske rezy

Počuli ste už o zákusku Londýnske rezy? Pripravovať sa môžu s orechmi alebo kokosom. Dnes si pripravíme práve druhý variant, pričom na cesto pridávame aj chutný domáci džem, ideálne kyslejší ríbezľový. Tieto rezy zachutia každému milovníkovi kokosu. Pripravené podľa receptu pani Márie. Na Londýnske rezy budeme potrebovať: Na cesto: 400 gramov hladkej múky 10 gramov

Čítať viac

Zapekané cestoviny s tvarohom

Máte radi cestoviny s tvarohom? A ak áno, na aký spôsob si ich pripravujete? Niekto ich má rád sladké a posypané cukrom, iný nedá dopustiť na kombináciu so slaninkou. Dnes si ich ešte trochu ozvláštnime a budú zapekané. Čo na to poviete? Na zapekané cestoviny s tvarohom budeme potrebovať: cestoviny, ideálne široké rezance 1 hrudkovitý

Čítať viac

Domáce ruské vajce

Kedysi bolo ruské vajce naozaj populárne. Dnes ho nahradili skôr zdravšie zeleninové šaláty, no predsa ešte v obchodoch nájdete aj tento tradičný pokrm. Ak si ruské vajce chcete pripraviť doma, máme pre vás skvelý tip na recept od Gabiky.   View this post on Instagram   A post shared by Patrik Fedor (@patrik_pa3ik) on Jan

Čítať viac

Najlepšia detská krupica

Niektoré tradičné jedlá nám vyvolávajú spomienky na detstvo. Medzi také napríklad určite patrí aj krupicová kaša. Ešte predtým, ako prišlo Granko, podávala sa s klasickým kakaom, maslom a práškovým cukrom. Ak nebolo kakao, často naozaj stačilo len maslo a trošku ju osladiť. Tento dezert je jednoduchý a rýchly, pripraviť si ho môžete napríklad na večeru.

Čítať viac

Čerešňová hrnčeková bublanina

Klasika v podobe bublaniny poteší naozaj všetkých. Vynikajúce piškótové cesto a sladkokyslé čerešne, ktoré o chvíľu dozrejú aj v našich záhradkách. Toto osvieženie si môžete dopriať aj dnes, nebudete potrebovať žiadne špeciálne suroviny a dnes dokonca ani váhu. Hrnčeková bublanina ako sa patrí. Jednoducho a rýchlo. Na bublaninu budeme potrebovať: 2 hrnčeky polohrubej múky 1

Čítať viac

Kvasené uhorky

Uhorky doma zavára skoro každý. Sezóna sa práve začína, úroda už pomaly dozrieva a prišiel čas uhorky dobre uskladniť. Najčastejšie ich doma zavárame, pretože chutia každému viac, ako keď sme ich kúpili v obchode. Ak máte overený tip, na čo pri zaváraní uhoriek nezabudnúť, napíšte nám ho do komentárov. Na kvasené uhorky budeme potrebovať: uhorky

Čítať viac
x