Šľahačková hrnčeková bublanina s ríbezľami

Najjednoduchší koláč, aký teraz môžete upiecť je bublanina. Ak máte v mrazničke ovocie, napríklad ríbezle, maliny alebo jahody, o to lepšie. S kyslejšími lesnými plodmi totiž chutí najlepšie! Zdieľajte a inšpirujte aj ostatných. Pečiete aj v tieto dni? Alebo majú prednosť domáce rožky a chlebík? Dajte nám vedieť.   View this post on Instagram  

Čítať viac

Nepečená smotanová torta s piškótami

Toto je asi tá najvďačnejšia nepečená torta, aká kedy vznikla. Príprava surovín a postup sú úplne jednoduché a tortu stačí nechať niekoľko hodín postáť v chladničke a môžete sa do nej pustiť. Upozorňujeme, že jeden kúsok vám stačiť nebude.   View this post on Instagram   A post shared by Lula (@lulalitchi) on May 4,

Čítať viac

Pečené reďkovky

Neskoro večer máme často chuť na rôzne pochúťky, ktoré však nie sú vždy celkom zdravé. Môžete si však urobiť aj niečo zdravé, čo vám nenarobí šarapatu s váhou. Vyskúšať môžete aj pečené reďkovky. Na pečené reďkovky budeme potrebovať reďkovky soľ korenie olivový olej Pečené reďkovky si pripravíme nasledovne Reďkovky si umyjeme a osušíme. Nakrájame si

Čítať viac

Tvarohovo-makové buchty

Pamätáte si ešte z detstva klasické buchty, ktoré vám piekla stará mama? Asi len ťažko budú chutiť rovnako, ako keď ich piekla ona, no môžete sa o to pokúsiť. Na tvarohovo-makové buchty budeme potrebovať 750 gramov hladkej múky 0,5 litra mlieka 1,5 decilitra oleja kvasnice soľ cukor Na tvarohovú plnku budeme potrebovať 500 gramov jemného

Čítať viac

Zemiakové placky na dedinský spôsob

Klasická haruľa alebo ak chcete, zemiakové placky, obľubujú ľudia po celom Slovensku. Môžete si ju však pripraviť na rôzny spôsob, a to nielen úplne klasicky, ako ste zvyknutí. Na zemiakové placky budeme potrebovať zemiaky polohrubá múka soľ maslo bryndza kyslá smotana slanina jarná cibuľka Zemiakové placky si pripravíme nasledovne Zemiaky si uvaríme v šupke, pridáme

Čítať viac

Nepečená tvarohová torta s čučoriedkami

Pani Radmila si „upiekla“ takúto fantastickú bábovku. „Pečie“ sa v chladničke a je takmer bez roboty. Ak máte radi klasickú smotanovú tortu, vyskúšajte ju pripraviť aj v bábovkovej forme. Super tip a skvelý recept. Zdieľame!   View this post on Instagram   A post shared by Silvia Haringová (@silvia.haringova) on Oct 6, 2019 at 4:31am

Čítať viac

Opičí trhací chlieb

Najnovším hitom internetu je recept na opičí alebo ak chcete trhací chlieb. Prvú inšpiráciu sme videli ešte v úvode týždňa, potom tento recept začali skúšať viaceré ženy a do piatku sa stal absolútnym hitom. My sa naň chystáme cez víkend a postupovať budeme presne podľa receptu a tipov zo skupiny na Facebooku.   View this

Čítať viac

Ako správne pripraviť špargľu

Jar sa začala a s ňou aj sezóna rôznych druhov ovocia a zeleniny. Odštartoval to medvedí cesnak a momentálne je v kurze práve špargľa. Ak ju v obchode stále obchádzate, pretože neviete, ako ju správne pripraviť, možno vám pomôžu nasledujúce tipy. Cez víkend sme ju pripravovali, ideálne sa hodí v spojení s vajíčkami, slaninkou ale

Čítať viac

Kokosové kolieska

Máte neuveriteľnú chuť na sladké, no nechcete nič z obchodu? Môžete si doma napiecť vynikajúce kokosové kolieska, ktoré plnohodnotne nahradia každú sladkosť. Na kokosové kolieska budeme potrebovať 100 gramov jemného kokosu 250 gramov hery 250 gramov hladkej múky 100 gramov práškového cukru 100 gramov zemiakového škrobu 2 PL rumu vanilka Kokosové kolieska si pripravíme nasledovne

Čítať viac

Avokádovo-cuketová polievka

Aj vy máte chuť na rýchle jedlo, ktoré zvládnete pripraviť za pár minút a zároveň je veľmi chutné a zdravé? Možno by ste mali skúsiť pripraviť avokádovú polievku. Na avokádovo-cuketovú polievku budeme potrebovať 60 gramov avokáda 70 gramov cukety 30 gramov zeleru šalotku strúčik cesnaku vývar korenie soľ limetkovú šťavu smotanu olej Avokádovo-cuketovú polievku si

Čítať viac
x