Hrnčekové palacinky bez mlieka

Niekedy sú tie najjednoduchšie recepty tie najlepšie. Palacinky milujú všetci, dnes si ich pripravíme podľa receptu, kde nebudete potrebovať mlieko. Nahradiť ho môžete vodou, prípadne rastlinným mliekom: kokosovým, mandľovým, ovseným alebo iným podľa chuti. Pripravte si ich už dnes, najlepšie sú s džemom, tvarohom a čokoládou. Na palacinky bez mlieka budeme potrebovať: 2 hrnčeky polohrubej

Čítať viac

Domáca mozzarella za 20 minút

Máte radi mozzarellu? Skvele sa hodí do šalátov ale samozrejme aj na chlebík. Je súčasťou každej pizze a niektorý si ju krájajú aj na cestoviny. Chcete ju vyskúšať vyrobiť aj doma? Nie je to až také zložité, ako by ste si mysleli, hotová je už za 20 minút. Na domácu mozzarellu budeme potrebovať: 4 litre

Čítať viac

Babičkine tvarohové buchty

Každý má občas chuť vrátiť sa do detstva a ako lepšie sa to dá urobiť, ako prostredníctvom pečenia? Piekli naše staré mamy a aj keď naše koláče nikdy nebudú chutiť tak dobre, ako chutia od nich, môžeme sa o to pokúsiť prostredníctvom tradičných receptov. Skúste napríklad tento na tvarohové buchty. Na babičkine tvarohové buchty budeme

Čítať viac

Pravé talianske špagety carbonara

Cestoviny patria medzi najobľúbenejšie jedlá. Keď si ich však pripravujete stále rovnako, možno by ste mali vyskúšať zmenu. Pripravte si napríklad pravé talianske špagety carbonara. Tento recept sme našli na sociálnych sieťach, suroviny sú na jednu porciu. Na pravé špagety carbonara budeme potrebovať slanina guanciale 1 PL olivového oleja špagety vajíčko žĺtko parmezán čierne korenie

Čítať viac

Najlepšia vajíčková nátierka

Klasickú vajíčkovú nátierku pozná jednoducho každý. Každý si ju pripravuje podľa receptu, ktorý mu vyhovuje, no rokmi dokážu drobné ingrediencie, ktoré tam pridáte, obyčajnú nátierku poriadne vylepšiť. Vyskúšajte napríklad tento recept. Našli sme ho na sociálnych sieťach. Na najlepšiu vajíčkovú nátierku budeme potrebovať 4 vajíčka 4 kúsky anglickej slaninky pažítka 1 PL horčice 2 PL

Čítať viac

Domáci žihľavový sirup

Žihľava, bezplatný prírodný liek, ktorý zároveň chutí. Žihľava má mnoho pozitívnych účinkov pre naše zdravie, ako napríklad to, že znižuje hladinu cukru v krvi, pôsobí detoxikačne, najmä pre pečeň a žlčník, pôsobí tiež proti rakovine a pomáha aj prirodzenému rastu vlasov.  Budeme potrebovať: 80 ks žihľavy (10cm z vrchnej časti rastliny) 3 l vody 2

Čítať viac

Jahodový koláč s penou

Jahody majú momentálne plnú sezónu a nazbierať si ich môžete už aj na záhradke. Ak sa chystáte na džem, pár si ich odložte bokom na tento božský koláč. Najlepšia je na ňom bielková pena, ktorá je nadýchaná ako obláčik. Fantázia! Na jahodový koláč s penou budeme potrebovať: Piškótové cesto bez váženia 5 vajec 10 PL

Čítať viac

3 základné omáčky na cestoviny

Cestoviny s omáčkou sú v týchto dňoch tzv. záchranným jedlom. Uvarené ich máte rýchlo a nemusíte vymýšľať, čo na obed alebo večeru. Tieto tri základné omáčky by mal poznať každý a môžete ich obmieňať, prípadne vylepšovať. Ktorá chutí najviac vám? Talianska paradajková omáčka   View this post on Instagram   A post shared by the

Čítať viac

Špargľová polievka

Sezóna špargle sa začína a hoci mnohí ľudia ju príliš nemusia, keď vyskúšate polievku z nej pripravenú, určite zmeníte názor. Vyskúšajte tento obyčajný a rýchly recept, ktorý sme našli na sociálnych sieťach. Na špargľovú polievku budeme potrebovať pol kila špargle jeden zemiak pollitra vody soľ muškátový oriešok biele korenie 1 ČL cukru polovica šľahačkovej smotany

Čítať viac

Hrnčekový jablčník pre začiatočníkov

Nie každý má talent na pečenie alebo si trúfne hneď na zložitý koláč. Jednoduchý jablčník si však môže pripraviť aj úplný začiatočník. Stačí, keď máte dobrý recept.  Na hnrčekový jablčník pre začiatočníkov budeme potrebovať 5 jabĺk hrnček cukru hrnček mlieka pol hrnčeka oleja hrnček polohrubej múky polovica prášku do pečiva škoricový cukor pol zlatého klasu

Čítať viac
x