Taliansky citrónový koláč

Boli ste už niekedy v Taliansku? Táto krajina je známa svojou vynikajúcou kuchyňou a dezertami. Dnes si nepredstavíme tiramisu, no jeden z výborných talianskych zákuskov. Tento citrónový koláč mám od priateľa Taliana, ktorý sa u nich v rodine traduje už dlho. Budeme potrebovať: Na cesto: 185 g hladkej múky 185 g studeného masla 90 g

Čítať viac

Morčacie prsia v jogurtovej marináde

Vynikajúci recept, na ktorý som narazila len nedávno. Marinované morčacie mäsko, ktoré je po upečení šťavnaté práve vďaka jogurtu. Mäso môžete marinovať 5 minút ale napríklad aj cez noc. Čim dlhšie, tým lepšie. Hlavnou zložkou je biely jogurt, prípadne môžete vyskúšať aj kyslú smotanu. Potom stačí už len vložiť do rúry a chutný obed alebo

Čítať viac

Zapekané zemiaky s cuketou

Zemiaky sú nesmierne vďačnou surovinou a svoje o tom vie hádam každá gazdinka. Vieme ich pripraviť na množstvo spôsobov, konzumujeme ich aj ako hlavné jedlo, či v podobe prílohy, ktorá sa hodí skoro ku všetkému. Pokrmy so zemiakov pripravíme na slano ale i na sladko a touto surovinou ulahodíme hádam všetkým. Dnešný recept vám ukáže,

Čítať viac

Diétny šalát

Všetky si rady zgustneme na chutnom jedle a pokiaľ má málo kalórií, je to veľké plus, keďže môžeme maškrtiť bez výčitiek. Nasledujúci recept vám ukáže, ako si pripraviť šalát, ktorý je nie len chuťovo skvelý a diétny, navyše je aj nesmierne zdravý. Hodí sa ako ľahká večera ale aj ako príloha k jedlu, či svieža chuťovka

Čítať viac

Cuketovo-mäsové karbonátky

Toto jedlo si obľúbite na prvú a to nielen pre jeho chuť, ale aj pre skvelú kombináciu zdravia a výdatnosti. Cukety, ako obľúbená potravina leta sú v spojení s mäsom tým najlepším možným variantom, ako si spríjemniť večer dobrým jedlom. Poďme na to. Budete potrebovať: 300-400 g akéhokoľvek mäsa 1 stredne veľkú cuketu 2 vajíčka 1-2 PL krupice 1

Čítať viac

TOP 5 najlepších receptov na prípravu kuracích pŕs

Veľkou výhodou kuraciny je to, že je jednoduchá na prípravu a vynikajúca na chuť. Preto býva často na našom stole nielen ako večera, ale aj ako hlavné a najmä chutné jedlo. Pri príprave kuraciny ťažko niečo pokaziť. Jedine, ak by sa vysušila, no aj tomu sa dá ľahko predísť. Najväčšie lahôdky sa pripravujú z kuracích pŕs. Sú chudé

Čítať viac

Mäsovo kapustový koláč

Slané koláče sú vynikajúcou náhradou teplej večere. Dajú sa zjesť aj na druhý deň ráno a plnohodnotne nahradia, ba priam nadhradia, kupované raňajky. Ak ste milovníci kapustníkov, potom vyskúšajte tento recept. Je neodolateľný a zbožňovať ho bude celá rodina. Budeme potrebovať: 1 biela kapusta 600 g mletého bravčového mäsa 300 g paradajok 200 ml zeleninového vývaru (môže

Čítať viac

Pilaf

Počuli ste už jedle s názvom pilaf? Jedná sa o tradičné uzbecké jedlo, pričom najčastejšie sa pripravuje pilaf práve z jahňacieho a tomu už odolá len málokto. Tento pokrm poznali ľudia už v 2. storočí a zachoval sa až dodnes. Existuje však nespočetne veľa receptov, pikantných s rôznym mäsom, či už kuracím, s rybami, divinou

Čítať viac

Paella

Ak ste už mali to šťastie a navštívili ste jedno z miest Španielska, určite ste sa stretli s týmto jedlom. Paellu môžeme považovať za ich tradičný národný pokrm, ktorý podávajú hádam v každej reštaurácii. Zachutí ozaj každému, keďže sa dá pripravovať s nekonečným množstvom ingrediencií, vďaka čomu máte možnosť výberu presne podľa svojho gusta. Ak

Čítať viac

Domáce klobásky

Ak ste o tomto pokrme ešte nepočuli, rozhodne by ste ho mali čo najskôr ochutnať. Ide o druh suchej a jemne pálivej klobásy, ktorá je typická pre krajiny Balkánu. Stretnúť sa s ňou môžete i v krajinách Stredného Východu a Strednej Ázie. A aj keď je dnes výber mäsových výrobkov na trhu skutočne veľký, každý

Čítať viac
x