Francúzsky koláč s jahodami

Na dno formy len vysypte ovocie, zalejte cestom a pečte. Najrýchlejší ovocný koláč na svete je hotový v priebehu niekoľkých minút a vy si môžete pochutiť na lahodnom cestíčku a sladkých jahodách. O tomto sme vždy snívali! Budete potrebovať: 500 g čerstvých jahôd 100 g hladkej múky 60 g práškového cukru 10 g soli 200 ml mlieka 4 vajcia 50

Čítať viac

Nadýchaný karamelový koláč

Miestna pochúťka z moldavskej kuchyne. Podáva sa na svadbách, oslavách, krstinách, ale aj počas detských prázdnin. Jednoducho vždy a všade, pretože je kulinárskym zážitkom, na ktorý nezabudnete. Neveríte? Takéto nadýchané cesto ste v živote nejedli! Budete potrebovať: 10 vajec 300 g práškového cukru 200 ml slnečnicového oleja 250 ml kefíru 500 ml mlieka 25 ml vodky 1 PL

Čítať viac

Nakladané chrumkavé uhorky s cesnakom a kôprom

Uhorky sú fantastické najmú čerstvé, no radi by sme si ich dali aj v zime, preto ich musíme zavárať. AK však máte radi netradičné recepty, inšpirujte sa týmto netradičným, voňavým a chrumkavým spracovaním obyčajných nakladačiek. Budú vám chutiť oveľa lepšie, ako tie klasické kyslé. Budete potrebovať: 5 kg uhoriek 1-2 ČL soli 10 strúčikov cesnaku viazanička kôpru

Čítať viac

Cukety s mäsom na orientálny spôsob

Akoby to vyzeralo, keby v orientálnej kuchyni nedominovala voňavá zelenina? Ak ste ešte nikdy nejedli cukety na turecký spôsob, je správny čas to vyskúšať. Vychutnajte si kombináciu podmanivých korenín, lahodného mäsa a delikátnej zeleniny. Budete potrebovať: 4 cukety 250g mletého hovädzieho mäsa 2 paradajky 1 petržlen petržlenovú vňať podľa chuti 1 cibuľu orientálne korenie podľa chuti 1

Čítať viac

Nepečený Ferrero Rocher cheesecake

Či už milujete sladké alebo ho nejak extra neobľubujete, tejto famóznej torte zaručene neodoláte. Tento cheesecake je jeden z najlepších, aké ste kedy jedli, navyše úplne pripomína chuť známych čokoládových bonbónov Ferrero Rochcer. Výhodou je, že táto torta je nepečená a pripravenú ju máte skutočne rýchlo. Lahodná a jemná, úplne sa rozplýva na jazyku. Chuť

Čítať viac

Tvarohovo-čerešňový dezert

Tvarohové dezerty sú nesmrteľné, o tom niet pochýb. Pečú a pripravujú sa na množstvo spôsobov a väčšinou ich vídať hlavne v kuchyniach našich babičiek. Mladé dievčatá skúšajú modernú gastronómiu a ženy v najlepšom veku inklinujú skôr k tomu tradičnejšiemu. My vás dnes naučíme recept, ktorý je niečo medzitým. Tradičný a moderný zároveň. Budete potrebovať: 200 g maslových sušienok 3 PL kryštálového cukru 120

Čítať viac

Pečené cuketky obaľované v smotanovo-syrovej kruste

Fantastická jednohubka, ktorá je aj zdravá aj chutne chrumkavá? Neklamme si, do chrumkava upečené a vyprážané jedlá milujeme všetci. Aj takéto jedlo sa dá spraviť na zdravý spôsob a to napríklad tak, že si namiesto zemiačikov, alebo mäsa urobíte zeleninu. Dnes to bude obaľovaná chrumkavá a voňavá cuketka! Budete potrebovať: 1 väčšiu cuketu 250 g kyslej smotany

Čítať viac

Cordon bleu

Máte radi cordon bleu? Potom vám tento recept určite zachutí. Výhodou je, že sa pripravuje v jednej mise a máte ho hotový pomerne rýchlo. Ak nemáte ešte premyslené, čo variť na obed cez víkend, toto bude jasná voľba. Budeme potrebovať: 400 gramov kuracích pŕs 100 gramov hladkej múky 3 lyžice oleja 1 stredná cibuľa 1

Čítať viac

Cuketové rolky plnené mäsovo-šampiňónovou plnkou

Chutné, šťavnaté, voňavé a veľmi lákavé sú cuketové rolky plnené šampiňónmi. Vyskúšajte starý a osvedčený recept, ktorý sa v našej rodine traduje už celé generácie. V čase, keď nebolo mäso a hríbi sa ešte zbierali len v lese. Kupované neexistovali a namiesto šampiňónov sa používali sušené masliaky. Zaručene vám bude chutiť aj táto moderná a vylepšená verzia. Budete potrebovať: 300 g cukety 100

Čítať viac

Domáce mascarpone z 2 surovín

Určite to poznáte aj vy. Ten skvelý pocit, keď si môžete nejakú potravinu, ktorú bežne kupujete v obchode, vyrobiť aj sami doma. Ja osobne vždy túto príležitosť využívam a nie je to inak ani pri tomto recepte. Domáce krémové mascarpone si pripravíte už z dvoch ingrediencií. Mascarpone asi väčšina z nás využíva pri príprave dezertov.

Čítať viac
x