Krehký orechový zákusok s vanilkovým krémom: Ak máte radi koláčiky na spôsob marlenky, túto vanilkovú alternatívu, po ktorej zažijete povestné nebíčko v papuľke

Ak máte radi koláčiky na spôsob marlenky, no vadí vám sladká medová chuť, vyskúšajte túto vanilkovú alternatívu, po ktorej zažijete povestné nebíčko v papuľke. Lahodný krém v spojení s krehkým cestom a čokoládovým posypom vás dostane do cukrárskeho neba a vy nebudete chcieť už nikdy robiť iný zákusok! Budete potrebovať: Na cesto 10 bielkov 300g cukru 300g mletých orechov 4

Čítať viac

Rýchla hrnčeková bábovka s hrozienkami

Ak neviete, čo narýchlo upiecť, rozhodne si založte do kuchárskej knižky tento recept. Bábovka s hrozienkami je najjednoduchší a zároveň snáď aj najlepší koláč ku káve, alebo pre vopred neohlásenú návštevu. A čo je hlavné – chutí fantasticky! Budete potrebovať: 2 vajcia 2 šálky polohrubej múky 1 šálka bieleho jogurtu 1 šálka práškového cukru 1 balíček prášku do

Čítať viac

Vrstvená cigánska pečienka

Každý milovník mäsa si zaručene zgustne na fajnovej cigánskej pečienke. Ak si ju ale chcete dopriať niekde na trhoch, podujatiach alebo v stánku s občerstvením, ceny sú často nesmierne prehnané. Za cenu niekoľkých porcií si doma pripravíte fantastickú vrstvenú cigánsku, ktorá zasýti celú rodinu i hostí. Navyše vám „odpadne“ čas trávený pri panvici, keďže si

Čítať viac

Grécky chlieb plnený feta syrom

Ak ste niekedy boli na dovolenke v Grécku, určite viete, aké dokonalé pečivo tento národ má. Medzi jeden z najchutnejších druhov je grécky chlieb, ktorý vyzerá ako slimák a je plnený feta syrom. Pripraviť si ho v našich končinách je oveľa jednoduchšie, než by sa mohlo zdať. Budete potrebovať: Na cesto 500g hladkej múky ½ kocky čerstvého droždia ½

Čítať viac

Plnený bravčový rezeň pečený v rúre

Máte chuť na dobré, šťavnaté a voňavé mäsko? Potom by ste nemali prehliadnuť tento recept. Klasika, ktorá by nemala chýbať v žiadnej kuchyni. Ak neviete, čo pripraviť na obed, určite by ste mali skúsiť toto fajnové mäso, ktoré je lahodne šťavnaté vo vnútri a fantasticky chrumkavé na povrchu. Už po prvom zahryznutí budete vedieť, že

Čítať viac

Ako správne variť ryžu

Viete si predstaviť život bez prílohy ako je ryža? Hodí sa takmer ku všetkému, môžete ju pripraviť naslano, nasladko, obsahuje až 80% komplexných sacharidov a je nealergénna, čo znamená, že ju môžu pokojne konzumovať aj menšie deti. Je výborná pri diéte a aj ak máte žalúdočné problémy a držíte pôst. Viete ale, ako ju uvariť

Čítať viac

Bravčové v slaninke

Toskánske filety sú vynikajúcim jedlom, ktoré obľubujú hlavne muži. Nenájdete v nich žiadne olivy, ale poriadne bravčové mäso, ktoré vám v kombinácii s bylinkami a slaninkou vyčarí úsmev na tvári. Ak tento recept raz vyskúšate určite si ho zamilujete. Budete potrebovať: 500g bravčového mäsa 150-200g plátkovej slaninky 2 šálky šľahačkovej smotany 1 paradajkový pretlak 300g paradajok 1 PL kečupu

Čítať viac

Zapekané kuracie pečienky na taliansky spôsob

Kuracie pečienky väčšinou pripravujeme veľmi podobne – na cibuľke, prípadne restované. Tento recept však poznajú Taliani a my sme mali tú česť ochutnať ho raz dávnejšie počas dovolenky. Aké bolo naše prekvapenie, keď sme sa k nemu po rokoch opäť dostali a zase pocítili tú omamnú vôňu, ktorá stojí za všetky kuchárske drobné! Budete potrebovať: 500g kuracích pečienok

Čítať viac

Voňavá pohánková kaša s mäsom

Jedna z najzdravších a zároveň aj najstarších surovín na našom území je pohánka. Mnoho ľudí už na jej fantastickú chuť zabudlo, no stále je dosť takých, ktorí ju pripravujú na rôzne spôsoby pravidelne. Dnes prinášame recept na spôsob rizota, ktorý očarí každého milovníka zdravého a pritom chutného jedla. Budete potrebovať: 500g pohánky 250g bravčového mäsa 1 mrkva 2

Čítať viac

TOP recepty na koreninovú zmes

Skúsili ste už ochutnať pravú nefalšovanú adžiku? Ide o koreninovú zmes pripravenú pomletím najrôznejších a najmä silno voňavých ingrediencií. Mnoho národov si ju pripisuje za svoj pôvodný recept, takže zhodnotiť objektívne, odkiaľ pochádza je pomerne ťažké. Nič to však nemení na to,  že tradičná receptúra dostane vašu kuchyňu na vrchol. Zelená adžika Na prípravu zelenej adžiky, budete

Čítať viac
x