Keď sa povie „tekvica“, mnoho ľudí ohrnie nos. Pripomenie nám to tekvicové prívarky z jedálne na základnej škole a radšej tento…
Neviete, čo so zásobou uhoriek v chladničke? Tak vyskúšajte uhorkovú polievku. V stredomorskej kuchyni je pomerne bežná a chutí naozaj vynikajúco. Osvieži, zasýti a pochutíte…
Počuli ste už o nevestinej polievke? Ide o tradičný turecký recept, ktorého pôvod možno nájsť v legende o neveste Ezo. Táto dievčina milovala šošovicovú polievku…
Počuli ste už o zlatých jablkách? Presne tak nazývajú Taliani paradajky, ktoré boli, paradoxne, v niektorých krajinách až do konca 17. storočia považované…
Nie je žiadnym tajomstvom, že cvikla je nie len chutnou ale veľmi zdravou surovinou, ktorá by teda nemala chýbať v žiadnej…
Na oko nevýrazná zelenina v sebe ukrýva množstvo dobrého a dá sa s ňou pracovať tak, ako s máloktorou inou. Karfiol je mimoriadne vďačná potravina,…