Cuketová polievka

Cuketová polievka možno na prvý pohľad svojou farbou niektorých ľudí odradí, avšak stačí len raz ochutnať a zamilujete sa. Je to skvelá a rýchla polievka, ktorá vás jednoznačne zasýti. Na cuketovú polievku budeme potrebovať 2 cukety maslo cesnak cibuľa soľ čierne korenie kurkuma voda Cuketovú polievku si pripravíme nasledovne Cuketu si očistíme od jadierok. Môžeme

Čítať viac

7 dobrôt z kysnutého cesta

Aké cesto na pečenie preferujete? Niekto nedá dopustiť na rýchle pečenie s lístkovým, iný pripravuje poctivú piškótu. Dnes bude v hlavnej úlohe obľúbené cesto našich starých máme, ktoré ho vedeli pripraviť naozaj dokonale. Kysnuté cesto je na prípravu pomerne jednoduché, no musíte ho ustrážiť, ak prekysne je zle, ak nie je krásne nadýchané, tiež. Čo

Čítať viac

Zemiaková placka plnená mäsom

Väčšina z nás je zvyknutá na to, že príloha ku mäsu býva často zelenina, ryža alebo zemiaky. Ale mäso a zemiaková placka je super vtedy, keď chcete svoj obed či večeru trochu pozmeniť. Na zemiakovú placku plnenú mäsom potrebujeme Na zemiakové placky zemiaky vajce hladká múka soľ čierne korenie rasca majoránka olej Na mäso kuracie

Čítať viac

Domáci parížsky šalát

Parížsky šalát je jednoducho klasika, ktorú miluje takmer každý z nás. Určite vás však poteší, že si ho nemusíte kupovať, pretože si ho ľahko pripravíte aj doma. Na domáci parížsky šalát budeme potrebovať 700 gramov šunky 200 gramov sterilizovaného hrášku 6 kusov zaváraných uhoriek soľ čierne korenie majonéza šťava z uhoriek horčica Domáci parížsky šalát

Čítať viac

Cibuľové krúžky

Každý z nás si večer rád pochutná na niečom, čo možno nie je úplne zdravé. Raz za čas si však môžeme dopriať aj niečo vyprážané. Vtedy si môžete dopriať chutné cibuľové krúžky.  Na cibuľové krúžky budeme potrebovať väčšie cibule múka vajíčko strúhanka olej soľ tvrdý syr Cibuľové krúžky si pripravíme nasledovne Cibuľu si nakrájame na

Čítať viac

Pravý domáci tatarák

Buď ho milujete alebo nenávidíte. Tatarák bola kedysi klasika v každom pohostinstve. Neskôr bol zakázaný a v Českej republike dostal viac priestoru a v kažej „hospode“ vám ho naservírujú k pivu. Ak ste naň dostali chuť, pripravte si ho podľa tohto tradičného receptu.   View this post on Instagram   A post shared by Tomáš

Čítať viac

Šošovicový prívarok

Ako deti sme prívarky príliš nemuseli, no v dospelom veku už vieme, že len máloktoré jedlo dokáže zasýtiť tak ako práve prívarok. Šošovicový je už jednoducho klasika, ktorá sa považuje za typické slovenské jedlo. Na šošovicový prívarok budeme potrebovať šošovica bobkový list voda soľ zápražka na zahustenie kyslá smotana ocot cukor cesnak Šošovicový prívarok si

Čítať viac

Piškótová torta

Piškótová torta je proste klasika, ktorá poteší dospelých, ale aj deti. Je to výborný rýchly dezert, ktorý vás osvieži a zároveň zasýti každého, kto si rád pochutí na sladkom. Na piškótovú tortu potrebujeme piškóty 3 veľké kyslé smotany 3 balíčky vanilkového cukru 3 banány zavárané čučoriedky alebo mrazené ovocie Piškótovú tortu si pripravíme nasledovne Do

Čítať viac

Veterníky s dvojitou plnkou

Tip na víkendové pečenie sú za nás veterníky. Obľúbený dezert, ktorý nájdete takmer v každej cukrárni, no doma ho tak často nepripravujeme. Je to kvôli tomu, že je to trochu náročnejší recept? Ak ste šikovné a máte radi pečenie, ani veterníky nie sú pre vás výzva. Tieto chutia fantasticky, pripravené boli pani Ivou.   View

Čítať viac

Tortily s kuracím mäsom

Asi každý, kto má rád domácu stravu, pozná ten pocit, keď jednoducho neviete, čo by ste mali navariť. Niekedy chcete niečo ľahké a rýchle, vtedy je ale najlepšie skúsiť napríklad tortily plnené kuracím mäsom. Na tortilách je skvelé to, že si ich vlastne môžete naplniť čímkoľvek. Na tortily s kuracím mäsom budeme potrebovať tortily kuracie

Čítať viac
x